Szereti gyerek, felnőtt egyaránt…

Szereti gyerek, felnőtt egyaránt, és ha ellátogatunk az IKEA-ba biztos, hogy a család egyik tagja ezt a finom és egyszerű mégis elragadó íz világú húsgolyókat választja. Viszont nem kell várni addig, mert otthon is elkészíthető, mégpedig egészségesen, ezzel bizony elvarázsolhatod a családodat is. Ha a fasírtot szereted, akkor a svéd húsgolyót is imádni fogod. Bolondítsuk meg az egészet egy ízletes barna mártással és kínáljunk hozzá vörös-áfonya dzsemet, egyszerűen isteni finom. Akár krumplipürével vagy sült krumplival tálalva, tényleg levesz a lábadról… 🙂 Érdemes kipróbálni, mert 30 perc alatt készen van, és laktató, egyszerű finomság…



Svéd húsgolyók barna mártással/vörös-kék áfonyadzsemmel

Hozzávalók:

Húsgolyókhoz:

1 kg darált pulyka hús

3 szál zöldhagyma

1 kk koriander mag – mozsárban összetörve

1 kk himalája só

½ mk reszelt szerecsendió

1 kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve

1 dl tejszín

1 db tojás

5-6 szem héjában főt krumpli – krumpli nyomon átnyomva

Sütéshez:

3 ek kókuszzsír

Mártáshoz:

1 ek szójaszósz – aki még intenzív ízt szeretne, az tegyen bele még 1 ek-al

½ ek tápióka liszt

2 dl tejszín

½ mk őrölt fokhagyma bors

1 darabka olasz vaj

Tálaláshoz:

vörös-kék áfonya dzsem

Elkészítés:

A krumplit megmossuk és feltesszük sós vízben főzni.



Ha kész, megpucoljuk és átnyomjuk krumpli nyomon, ha ilyen nincs, akkor törjük össze egy villával. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Amíg fő a krumpli, készítsük el a húsgolyók többi részét: a hozzávalóit, egy tálba keverjük össze, ezt követően pedig a kihűlt krumplit is keverjük hozzá.

Egy serpenyőbe melegítsünk kókuszzsírt és ebbe süssük ki a masszából formázott húsgolyókat. Nem kell zsemle morzsával megszórni!

Ha készen vagyunk, tálalásig lefedve tároljuk.

A serpenyőben maradt kis kókuszsírhoz hozzáadunk egy darabka olasz vajat, és a mártás hozzávalóit, jól simára elkeverjük, egy habverővel, és egy pár perc alatt összefőzzük, sűrű mártásra.

Tálalásnál a húsgombócot locsoljuk meg a barna mártással. Kókusz zsírban kisütött sült krumplit, vagy krumplipürét és vörös-kék áfonya dzsemet kínáljunk hozzá.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »