Sziasztok, itt a másik kedvenc a Raffello kis testvére 🙂 Ferrero Rocher, ő sem maradhat le a listámról… 🙂
Ferrero Rocher
Hozzávalók:
10 dkg mogyoró ízű krémmel töltött nápolyi, vagy sima ostya
20 dkg pörkölt mogyoró felaprítva – helyettesíthető nem sózott földimogyoróval is –
20 dkg nutella mogyorókrém
15 dkg jó minőségű étcsokoládé, vagy tejcsokoládé
1-2 ek tejszín
Elkészítés:
Előmelegített sütőben a mogyorókat megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük. Félreteszünk kb. 30 kisebb szemet, vagy többet, ez attól függ, mekkora golyókat kreálunk majd.
A pirított mogyoró többi részét aprítógéppel összedaráljuk, úgy, hogy szemcsés maradjon, 12 dkg-t beleöntünk egy tálba – ez kell a töltelékbe -, a hempergetéshez pedig félretesszük a maradékot.
A nápolyit szintén átdaráljuk egy kicsit, és hozzáöntjük az aprított mogyoróhoz. A mogyorós-nápolyis keverékhez adjuk a nutellát, tejszínt és kézzel jól átgyúrjuk. Ha kevésnek ítéljük, a mogyorót vagy a nápolyit még módosíthatunk rajta ízlésünk szerint, lazíthatjuk tejszínnel.
Tegyük a hűtőbe 1 órára. Mikor megdermedt, diónyi nagyságú golyókat formázunk, melyek közepébe 1 szem pörkölt mogyorót teszünk. Ha nagyon felmelegedne a massza, tegyük vissza a hűtőbe.
Egyesével meghempergetjük a golyókat a félretett mogyoróban.
A étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és egy mártó villa segítségével megmártogatjuk a golyókat. Egy rácsra téve hagyjuk lecsöpögni, majdtegyük hűtőbe, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.
Klarissza
Recept: Istu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: