Hétvége lévén, hoztam nektek egy kis csábító édességet, mely sütés nélküli, így hamar elkészíthető, és még vendégvárónak is megállja a helyét…
1 csomag vanília ízű pudingpor főzés nélküli – de lehet főzős is, csak azt teljesen ki kell hűteni, elkészítést követően
tej
3 ek cukor
1 doboz mascarpone
150 g háztartási keksz – darált
100 g pörkölt mandula – darált
200 g kókuszreszelék
1 üveg piros *koktélcseresznye
porcukor
Elkészítés:
A használati utasítás alapján, a pudingporból elkészítjük a pudingot a tej hozzáadásával, és ízlés szerint cukrozzuk. Ezt követően hozzá keverjük a mascarpone krémsajtot. Félre tesszük.
A koktélcseresznyéről öntsük le a levet, és töröljük szárazra, tegyük félre.
A mandulát egy serpenyőbe megpirítjuk, és ledaráljuk. Egy tálba keverjük össze a darált kekszet, kókuszreszeléket és a darált mandulát. Keverjük hozzá a pudingos, mascarpone krémet. Az állagának olyannak kell lennie, hogy formázható golyókat tudjunk kreálni. Ha esetleg hígabb állagú, akkor tegyünk bele még kókuszreszeléket.
Vizezet, kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a közepébe koktélcseresznyét helyezzünk, rásimítjuk a tésztarészt és porcukorba meghempergetjük. Hűtőbe helyezzük, tálalás előtt.
*Koktélcseresznye kapható: nagyobb boltokban, szupermarketekben, többféle színben.
Tipp: amennyiben felnőtteknek készül, akkor a koktélcseresznyét jóval előtte bármilyen alkoholba áztathatjuk, viszont mielőtt megtöltjük a golyókat, előtte töröljük meg, papírtörlővel, hogy ne ázzon el a tészta.
Jó nansizást.
Üdv, Klarissza
R: K.Ágnes