Klarissza Blogja

Izgalmas esti kényeztetés – Édes epres bolondozás…

A hétvége nem múlhat el édes kényeztetés nélkül, így elhoztam nektek, az egyik nagy kedvencemet…:)

Epres sajttorta – csokoládé pasztillával megbolondítva

Hozzávalók:
Sütemény alapja:
250 g zabkeksz, vagy bármilyen más teljes kiőrlésű keksz
100 g mandula
90 g sótlan vaj
60 g kristálycukor

 

Krém:
2 tojás
3 ek cukor
180 g étcsokoládé chips pasztilla
150 g eper jam
450 g mascarpone
2 tk vanília kivonat

Tetejére:

étcsokoládé chips pasztilla
eper jam

Elkészítés:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenünk vajjal. A mandulát, és a kekszet összedaráljuk, hogy olyan morzsaszerű legyen, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, összekeverjük, kiöntjük egy tálba és hozzákeverjük a kristálycukrot. Ezt követően a tortaforma aljára borítjuk, és jól elegyengetjük, lenyomkodjuk kézzel. Előmelegített 150 fokos sütőben, süssük 9-10 percig.
Hagyjuk kihűlni, addig készítsük elő a krémet.

A mascarponéhoz hozzáadjuk a felvert tojásokat, a cukrot, a vanília kivonatot. És simára keverjük robotgéppel, kb. 3 percig. Megszórjuk, belekeverjük a csokoládé pasztilla felét, de ezt már nem robotgéppel keverjük el, hanem fakanállal.

A kihűlt tortalapra kenjük a krémet, a tetejét megöntözzük eper jammel és csokoládé pasztillával.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 35 percig süssük, (sütési idő változhat, lehet 1 óra is, sütője válogatja). Akkor jó, amikor a szélek enyhén pirított. Ha kész, hagyjuk kihűlni, megöntözhetjük még jammel, vagy megszórhatjuk csokoládé pasztillával, és tegyük a hűtőbe 3 órán keresztül.

Jó kényeztetést!
Üdv, Klarissza
Recept:Cs.Mariska

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!