Gyors-olcsó és nagyon finom….Ebből bizony észre se veszed és egy tányérral be tudnál belőle falni… 🙂
Almás Álom pite
Hozzávalók:
2o dkg cukor
50 dkg liszt (sima)
25 dkg margarin
1 evőkanál tejfel
2 tojás (egész)
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
Dejó (dió ízű őrlemény)
1 kg alma
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, ízesítjük egy kis marék cukorral (mivel a „Dejó” őrleményben is van cukor) és fahéjjal.
A lisztet, margarint sütőport összemorzsoljuk, ezt követően 2 egész tojással, cukor, tejföllel, vaníliás cukorral jól összegyúrjuk, nem kel pihentetni.
2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtva a tepsibe tesszük egyenletesen, elosztjuk az almás tölteléket, megszórjuk „Dejó”-val, hogy a tészta ne szívja magába az alma levét, és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, tetejét megszúrkáljuk villával (hogy ne repedjen meg a teteje). Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
*Megjegyzés:
Mi évek óta diópótlót használunk dió helyett, mivel a dióra a családtagom allergiás. A „Dejó” (200 g. kb. 249,- Ft) egészséges táplálék, mivel szinte kizárólag természetes alapanyagokból áll: pörkölt napraforgóbélből, pörkölt búzacsírából, cukorból, aromából és antioxidánsból. Az őrlemény felhasználási területe megegyezik az őrölt dióéval. Az íze nagyon hasonlít a dióéhoz, és egész finomra van darálva.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: