Klarissza Blogja

Egészséges nassolnivaló…

Egyelek meg sütim 🙂 … Ez egy nagyon egyszerű, és bizony nagyon kapós és egészséges süti. Legyen bármilyen alkalom, vagy csak úgy, amikor nassolni való kedvünk van, és egy finom édességre vágyunk, bizony a sütemények, soha nem maradhatnak ki a menüsorból.  Ízletes és különleges, mindazoknak ajánlom, akik szeretnek sütni és szeretik a változatos desszerteket, egészséges süteményeket, akár a hétköznapokra is, reggelire, gyerekeknek a suliba, szóval érdemes elkészíteni…:)
Mert az egészség mindenkié…

20140827_065656Házi nutellás és szilvadzsemes kiflik
Hozzávalók:
500ml (2 Cup) Bio fehér tönkölyliszt
2,5 dkg élesztő
1 tojás
kókuszzsír
200 ml 1,5 %-os tej
4 ek kókuszcukor

 

½ kk himalája só

A töltelékhez:
házi nutella
Elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél, olvashatjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/20/vegyel-bucsut-a-boltitol/

Szilva dzsem:
Elkészítés:
1/2 rúd fahéj
1250 g szilva – darabosra összetörve/darálva
6 ek kókuszcukor
1 zacskó dzsemfix szuper
A fenti hozzávalókat, összekevervjük, egy lábasba, nagy lángon felfőzzük/felforraljuk, ezt követően még 3 perc és kész. Hűtsük ki, és már ehetjük, tölthetjük süteményekbe.

A kiflik kenéshez:
1 db tojás felverve

Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, (langyos tejben – kézmeleg – belemorzsoljuk az élesztőt, és két csipetnyi cukrot, jól eldolgozzuk, és kb. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő) – a cukrot és a tojást.

* Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:

20140826_213943

Ezt követően a tálban egy fakanállal összekeverjük, és utána lisztezett deszkán átgyúrjuk egy kicsit, hogy jól összeálljon a tészta. A lényeg, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

20140827_065656

Kinyújtjuk, és egy ecset segítségével, jól megkenjük kókuszzsírral és háromfelé hajtogatjuk, és így kelesztjük a duplájára, 30 perc.

20140827_065446

Ha megkelt, kétfelé vágjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, kör alakúra, átlósan 8 felé vágjuk, megkenjük szilva dzsemel és utána házi nutellával, aki szeretne még egy szem aszalt szilvát is beletehet. De felváltva is készíthetünk, csak nutellásat és csak szilva dzsemeset.

20140827_070136

Feltekerjük kifli formájúra, tepsibe tesszük.

20140827_070226

5-10 percig még a tepsiben is kelesztjük, utána megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben megsütjük, kb. 15-17 perc alatt.

Ha kisültek, kókuszcukorral meghintjük.

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!