Kezdőknek is ajánlom, egyszerű elkészíteni, és hamar megvan, mindösszesen 30 perc alatt varázsolhatsz egy finom és egészséges vacsorát akár magadnak, vagy akár a családodnak. Ez teljes mértékben, az én saját fejlesztésű egészséges cukkinis-krumplis lepényem, melyet érdemes elkészítened, így bűntudat nélkül élvezheted a vacsorát…:)
Klarissz cukkinis-krumplis teljeskiörlésű lepény: más néven lapcsánka, röszti
Hozzávalók:
4 db krumpli
1 db kisebb cukkini
2-3 ek teljeskiörlésű rozsliszt – először 2 ek tegyünk hozzá, a cukkíni nagyságától függ a további liszt mennyiség –
1 ek olasz reszelt laktózmentes 32%-os sajt
1 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
½ tk himalája só
egy csipet ötbors fűszerkeverék – mozsárban összetörve – ázsiai boltban lehet kapni
1 tk thai fűszerkeverék – ázsiai boltban lehet kapni
1 csipet chili pehely
¼ csokor petrezselyem – apróra vágva
Tálaláshoz:
görögjoghurt
olasz reszelt sajt
sült hagyma pehely
Sütéshez:
2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
Lereszeljük a cukkinit egy tálba, és tegyük félre.
Ezt követően pucoljuk meg a krumplit és azt is reszeljük le, hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük, és hozzá reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a teljeskiörlésű lisztet és reszelt sajtot.
Ha készen vagyunk, nyomkodjuk ki a nedvességet a cukkíniből és azt is adjuk hozzá.
Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük, egy evőkanállal szaggassuk bele.
Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belőle, ki ahogy szereti. – Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük –. A teljeskiörlésű rozsliszttől egy kicsit barnább lesz, mintha fehér lisztből készítenénk.
Ha kész, görögjoghurttal, reszelt sajttal, és sült hagymával megszórva kínáljuk. Díszítjük petrezselyemmel és chili pehellyel a joghurtot.
Isteni finom és egészséges és olcsó lakoma. Köretként, akár sült húsokhoz is adhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: