Ez egy népszerű Malaysia utcai sült snack desszert. Mindenhol árulják, éjszakai piacon, reggelire is, vagy út mentén. Ez nagyon félelmetesen finom… Egyszerűen, könnyen elkészíthető, mindössze 30 perc alatt, és egy csodálatos finomságot varázsolhatunk a családi asztalra… akár még uzsonnára is elkészíthető a gyerekeknek…🙂 Csupán 5-10 perc alatt elfogyott az összes…, ha nagy a család, érdemes dupla adagot készíteni…:)
Ázsiai Kókuszos Banán Fánk
Hozzávalók:
3 db puhább banán
250 ml (1 cup) liszt
fél csomag sütőpor
125 ml (1/2 cup) kókuszreszelék
csipet himalája só
3-4 ek kókuszcukor
1 db lime héja vagy citrom
1 db tojás
Sütéshez:
kókuszzsír
Díszítéshez:
kókuszcukor
Elkészítés:
A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét. Ezt követen adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól, keverjük össze.
Sűrű tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedli tészta állagára). Tegyük a hűtőbe 15 percre.
Addig hevítsük fel a kókuszzsírt.
Forró kókuszolajban süssük ki, 2-3 perc alatt – szaggassuk egy evőkanállal bele, egy kicsit érintsük az olajba a kanalat, így könnyen lecsusszan a fánk tészta –
A fánkok feljönnek az olaj felszínére, akkor lesznek jók, szép aranybarna színüknek kell lennie.
Egy szűrőkanállal emeljük ki a megsült fánkokat, egy papírtörlőre: ha nem kókusz olajat használunk! Melegen szórjuk meg rögtön kókuszcukorral.
A kisült fánkokat, azonnal tálaljuk fel. Cukormentes dzsemmel kínálhatjuk, de magában is nagyszerű és ízletes snack desszert.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: