Csak úgy egyszerűen, egy laza sörözős naphoz a barátainkkal, ezzel a gyors vendégváró sós falatkákkal kínálhatjuk vendégeinket. Pikk-pakk készen van, nagyon finom és hamar elkapkodják, és csak annyit kérdeznek, van még belőle??… 🙂 „TUTI” tipp, ezt még a strandoláshoz is kivihetjük magunkkal…🙂
Kakukkfüves kolbászos falatkák/Baconos csavart
Baconos csavart
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta – inkább legyen egy kicsivel drágább és jó vajas legyen, mert a túl olcsó szakadozik –
1 csomag szeletelt bacon
szezámmag
1 tojás sárgája
reszelt sajt
Elkészítés :
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és vékonyra, megkenjük tojással.
Ráhelyezzük a bacon szeleteket, – hogy tudjuk, hol kell elvágnunk a tésztát – és a szélük mentén annyi darab csíkot vágunk, amennyi baconunk van.
Ezeket a csíkokat is kettévágjuk, a bacon szeletekkel együtt.
Megszórjuk reszelt sajttal, és megcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a hűtőbe tesszük kb. 15-20 percre.
Addig melegítsük elő a sütőt.
Ha letelt az idő, akkor a tetejét felvert egy tojás sárgájával kenjük be, szórjuk meg szezámmaggal, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha szép arany barnára sült.
*Tipp: ha nincs otthon bacon, az se baj, kenjük meg a tésztát ketchuppal, szórjunk rá, apróra vágott bazsalikomot és tekerjük fel, vagy kenjük meg mustárral a tésztát, szórjuk meg sajttal és tekerjük fel, ilyen egyszerűbb formában is nagyon finom.
Kakukkfüves kolbászos falatkák
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
kakukkfű
2 zacskó csabai csípős snack vékony száraz kolbász
1 tojás sárgája
szezámmag
Elkészítés :
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, és téglaalap formájú hosszú lapokat vágjunk ki.
Egy tojással kenjük meg a tészta lapokat, – hogy a kolbászkák oda ragadjanak-, és szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.
A kolbászkákat vágjuk félbe, olyan hosszúra, amilyen a tészta magassága.
Tegyük a tészta felére, kb. 2 cm távolságra egymástól a kolbászdarabkákat, nyomjuk rá egy picit, hogy oda ragadjon. Ha kész, a tészta másik felét hajtsuk rá óvatosan.
Fogjunk egy fakanalat és a nyelét lisztezzük be, és a kolbászkák közötti tészta rést nyomkodjuk le.
Ha elkészültünk, akkor hűtőbe tesszük kb. 15-20 percre.
Addig melegítsük elő a sütőt.
Ha letelt az idő, akkor a kolbászkák között, egy késsel a már megdermedt tésztánál elvághatjuk, tetejét felvert tojás sárgájával kenjük be, szórjuk meg szezámmaggal, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha szép arany barnára sült.
Ha megsült és hűlt egy kicsit, aki akarja, tovább vághatja kis falatkákra is.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: