Klarissza Blogja

Hagy egyek meg mindent torta…

Nagyon mutatós, és egyszerű édesség, viszonylag minden alapanyag, mindig megtalálható otthon, és hamar elkészíthető, könnyű, laza, édes és gyümölcsösen savanykás egyszerre, ez istenien ”TUTI” finomság. A különlegessége abban rejlik, hogy a külső kérge ropogós, míg a belseje puha, szájban szétolvadós, de fogainkhoz nem tapadós kis hétvégi egyszerű finomság. Érdemes kipróbálni… a gyerekek is imádni fogják…:)

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel5Tojáshab tekercs tejszínes eperrel
Hozzávalók:
Tekercshez
5 tojásfehérje
250 g cukor
1,5 ek kukoricakeményítő
1 citrom leve
1 csipet só

 

Töltelékhez
200 ml tejszín
2 evőkanál gyümölcslé
0,5 kg eper

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 16o fokra.

A citrom levét facsarjuk ki, a cukrot mérjük ki, a keményítőt szitáljuk át és tegyük félre.

TojáshabTojáshab tepsibe téveTojáshab megsütve

Egy tálba öntjük a tojások fehérjét, egy csipet sóval magas fokozaton kemény habbá verjük.

Ezt követően a kimért cukrot egy evőkanállal fokozatosan 4-5-szeri hozzáadással adagoljuk hozzá, és ragyogó, fényes kemény habot verjünk belőle.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel6

Ha készen vagyunk, akkor egy keverő kanállal óvatosan hozzákeverjük, az átszitált kukoricakeményítőt, és adjuk hozzá a citromlevét is, fokozatosan.

Sütőpapírral kibélelt, négyzet alakú tepsibe kanalazzuk a habot, és szépen elsimítjuk a tetejét.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel7

Maximum 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütési idő változhat, de nem több 18 percnél, sütője válogatja, nekem 15 perc alatt készen lett a gáz sütőmön, ennyi idő elegendő volt.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel1

A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 percnél azért kukkantsunk a tésztára, ha szép bézs színű, készen van, ha még nem, várjuk meg a maradék 3 percet is, ezután pedig vegyük ki a tepsit, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel2

5 dkg epret turmixszoljuk össze, és szűrjük át, hogy ne legyen benne mag.

Ezt követően készítsük el a tejszínt, habverővel felverjük, miután kemény hab lett, hozzáadjuk a gyümölcslevét és óvatosan összekeverjük. Az epret apró szeletekre felvágjuk.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel3

A 10 perc letelte után a tésztát alaposan megszórjuk porcukorral, majd egy sütőpapírral letakart tálcára fordítjuk. – Úgy a legjobb, ha a tálcát a tepsi tetejére helyezzük és átfordítjuk óvatosan a tepsit.

Ha ezzel megvagyunk, akkor megkenjük a tejszínnel, majd egyik végére rásorakoztatjuk a gyümölcsdarabokat, és az alatta található sütőpapír segítségével ettől a végétől kezdve szépen feltekerjük.

Tojáshab tekercs tejszínes eperrel4

Átcsúsztatjuk egy hozzáillő keskeny tálcára és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Kínálásnál megszórjuk porcukorral, mentával, eperrel, tejszínhabbal díszítjük.

*Tipp:Ha marad eper és tejszínhab, azt pohárban kínálhatjuk, mentával díszítve.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!