Mi felnőttek is szeretjük, viszont a gyerekek odáig vannak érte, akár innen, akár a tengerentúlról nézzük,… 20 perc alatt elkészíthető bármelyik változata és mindegyik nagyon laktató, és elképesztően finom…:) Akár reggelire, uzsonnára, tízóraira, vagy csak úgy…, amikor vágysz egy kis amerikai csodára…🙂
Nutellás/erdei gyümölcsös amerikai palacsinta-tejszínhabbal
Hozzávalók:
12 dkg finomliszt
1 púpozott kk sütőpor
1 csipet só
3 tojás
1,5 dl tej
1 kiskupaknyi vanília aroma
1 maréknyi kisebb csokoládé pasztilla
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sütőport, sót, összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és fokozatosan a tejet és a vanília aromát. Jól keverjük el.
Ha készen vagyunk, akkor a tojás fehérjét verjük fel egy tálba, és adjuk hozzá a keverékhez és óvatosan keverjük össze.
Ezt követően a kész tésztából, egy kisebb merőkanállal öntsük a forró, teflon palacsintasütőbe, egy – két darabot szórjunk meg csokoládé pasztillával.
– A palacsinta átmérője kb. 5 cm legyen. Mi a kisebbeket szeretjük, így többet is tudunk sütni egyszerre. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben -.
Süssük arany barnára, mindkét oldalát 1-2 percig, amint hólyagosodni kezd, a teteje máris megfordítom.
A gyerekek nagyon szeretik, ha az amerikai palacsinta emeletes, így ha kisütöttük az összes palacsintát, akkor kenjük meg nutellával 4 db-ot és apróra vágott földimogyoróval díszítsük.
A másik felét pedig lehet erdei gyümölcs lekvárral. Egy tálba szedjünk ki erdei gyümölcs dzsemet és keverjük el, egy kis forró vízzel hígítsuk, és ezzel a folyékonyabb lekvárral kenjük meg a palacsintákat és szórjuk meg erdei gyümölccsel.
Mindkét esetben tejszínhabbal kínáljuk. Viszont, lehet csak porcukorral megszórva kínálni, egy gyors rohanós reggeli napon a gyerekeknek.
*Tipp:én nem használokcukrot a tésztába, mivel a feltét az eléggé édes, így teljes mértékben kiegészíti az ízeket, de akinek esetleg szüksége van rá, az 1 tk cukrot adhat a tésztához.
Mivel én teflon palacsintasütőben sütöm, így nem használok hozzá vajat sem. De aki régi hagyományosat használja, az mindenképpen vajazza ki a serpenyőjét.
A tésztához használhatunk teljes kiőrlésű lisztet, kukorica, barnarizs, tönköly, hajdina, mandula lisztet is. A tésztához adhatunk reszelt almát, mazsolát, reszelt citromhéjat, fahéjat, darált diót-mogyorót.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: