Ha gyorsan kell valami finom, egyszerű és még imádod a tésztát is, akkor bizony ezt el kell készítened. Nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz vele sok dicséretet a családodtól, hisz fantasztikusan finom…🙂 Igen tudom, az igazi recept az tojással készül, viszont én nem szeretem/szeretjük, így ezért én módosítottam a saját ízlésünknek megfelelően… így lett, az én kis Carbonaram…🙂
Tejszínes Spaghetti alla carbonara
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
2 csipet só
½ ek olíva olaj
10-15 dkg bacon
3 dkg cheddar sajt
3 dkg eidami sajt
(de ízlés szerint, választhatunk másféle két sajtot is)
250 ml tejszín
2 db zöldhagyma
1 nagy csipet frissen darált bors – vagy mozsárban tört
1 csokor petrezselyem
30 dkg gépsonka
3 db fokhagyma
Elkészítés:
Készítsük elő a hozzávalókat.
Kockákra vágjuk fel a bacont, viszont lehet apróra vágva is kapni, úgy hogy itt én már megkönnyíthetjük a feladatunkat.
Vágjuk a zöldhagymát karikára, petrezselymet apróra és a sonkaszeleteket is apró kockára. Ha készen vagyunk, tegyük félre, és reszeljük le a sajtot. Pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket.
Ezt követően tegyünk fel egy fazék vízet, sóval és olajjal. Forrásig főzzük fel és tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. – Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom -. Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le és öblítsük le egy kis hideg vízzel.
Amíg fő a tészta készítsük el a szószt.
Egy serpenyőbe tegyük bele a bacon szalonnát, pirítsuk egy pár percig, addig pirítsuk, amíg ropogósabb lesz.
Vegyünk ki a bacon szalonnából egy kicsit és tegyük félre.
Reszeljünk a serpenyőben maradt baconhoz, fokhagymát, tegyük rá a hagymát, sonkát és borsozzuk. Nem kell sózni, mivel a szalonna és a sonka is sós.
Keverjük össze és pirítsuk tovább, kb. 5 perc, és a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Öntsük fel a tejszínnel és tegyük hozzá a reszelt sajtot. Forraljuk össze. Ha a sajttól nagyon sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel.
Ha elkészültünk, akkor a leszűrt tésztát öntsük, a sonkás-baconos szószunkhoz keverjük össze, kb. egy percig lassú lángon kevergetve, forraljuk össze.
Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a félre tett ropogós bacon szalonnával, apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, és reszelt cheddar sajttal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: