Klarissza Blogja

Ham, bekaplak – ebből bármennyi jöhet…

Istenien finom, egyszerűen nem lehet elrontani. Ráadásul még a sütni sem kell, viszont a siker elmaradhatatlan. Őszibarackkal megspékelve, egyszerűen csúcs…🙂 Nyami-nyami…

barackos túró torta - nutellával megbolondítva2Barackos csokoládés túrótorta
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
250 g keksz
180 g vaj
60 g porcukor

Túró töltelék:
250 g túró
250 g mascarpone
3 cs vaníliás cukor
2 ek cukor

1 doboz őszibarackbefőtt – lecsöpögtetve cikkekre vágva

200 g jó minőségű csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj

Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk.

Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk, tegyük a hűtőbe egy fél órára.

barackos túró torta - nutellával megbolondítva1

Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát.

Vegyük ki a torta alapot a hűtőből, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején a túrókrémet.

A lecsöpögtetett barackokat vágjuk negyedekbe és tegyük a túró torta tetejére.

barackos túró torta - nutellával megbolondítva3

Ha ezzel megvagyunk, egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára, és a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.

Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.

barackos túró torta - nutellával megbolondítva6

Ezt követően tálalásig a hűtőbe tároljuk.

Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol előzőleg bevagdostuk.

Koktélcseresznyével díszítjük.

Ezt a tortát kaptuk Anyák napjára a lányomtól…🙂 Köszönjük, finom volt: Anya, Mamika, Keri…

Jó étvágyat!
Klarissza/készítette: Ancsa

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!