Ez őrület, az egyik nagy kedvencem, amit nagyon szeretek, sőt imádok, egyszerű, és nagyon finom… Az a jó, hogy a gyerkőcöket is be lehet vonni a készítésbe… és így persze a gyümölcsöket is jobban megeszik… 🙂 szépek, csinosak és finomak, mind befaltuk hétvégén, a drága kis édes falatkákat… 🙂
Nutellával töltött csokoládés banán & csokoládéba mártott gyümölcsök
Hozzávalók:
Vegyes friss gyümölcs:
ananász, banán, eper, alma, kiwi, körte, mandarin, citrom, narancs, szőlő, sárgadinnye, málna, áfonya – bármilyen gyümölcs jó, amit szeretsz…
3 tábla jó minőségű étcsokoládé – lehet fehércsokoládéval is készíteni, vagy felváltva…
10 dkg vaj
5 dkg nutella
½ dl tejszín
díszítés: dekor cukorka
Elkészítés:
Készítsünk elő egy sütő lemezt, melyet bevonunk sütőpapírral.
Tisztítsuk meg a gyümölcsöket, szárítsuk meg jól, és vágjuk fel nagyobb szeletekre. Tegyük félre.
A banánt vágjuk vastagabb karikára és tegyük a fagyasztóba, kb. 30 percre. Ez azért szükséges, mert így jobban lehet vele dolgozni.
Ha kész a banán, vegyük ki a fagyasztóból, és kenjük meg az egyik oldalát nutella krémmel, tegyük rá egy másik banánt, ezt addig folytassuk, amíg el nem fogynak a banán karikák. Ezt követően tegyük vissza a fagyasztóba.
Egy edénybe tegyünk vizet, és a tetejére egy tálat, kezdjük el felforralni a vízet, amikor már melegszik a víz, kezdjük beletördelni a csokoládét.
Lassan kezdjük el felolvasztani, amikor már majdnem félig olvadt, kevergessük, és tegyük bele a vajat, tovább kevergetve. Amikor már majdnem kész, felolvadt a csokoládé, óvatosan keverjük hozzá a tejszint.
Ha kész kapcsoljuk le a hőt, de a tálat hagyjuk rajta. Fogjuk egy fa pálcika nyársat, és tűzzük rá a gyümölcsöt, mártsuk bele félig, vagy akár egészen részt – ki ahogy szeretné – a csokoládéba és szórjuk meg dekor cukorkával, és tegyük az előkészített sütő lemezre.
A csokoládét miközben mártogatjuk a gyümölcsöket, időközönként keverjük meg.
A legvégére hagyjuk a nutellával megkent banán karikákat, ezt teljesen mártsuk bele a csokoládéba, és tegyük szintén a sütőlemezre.
– a képen egy-két darabot félbevágtam, dermedés után, így látjátok is, ahogy megvan kenve nutellával a banán… –
Ha elkészültünk, tegyük a hűtőbe dermedésig.
*Tipp: Mindig szárítsuk meg a gyümölcsöket alaposan, így nem folyik le róla a csokoládé, hanem jobban, egyenletesen a gyümölcshöz tapad. A barnulását úgy lehet elkerülni, hogy mártsuk az alma, körte szeleteket egy kis citromos vízbe, és utána szárítsuk le alaposan. Kipróbálható, aszalt gyümölccsel is: sárgabarack, mangó, ananász, kiwi stb..
Jó nasizást!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: