Ezt a nasit, bűntudat nélkül, érdemes kipróbálni, leginkább azért mert egészséges, kevés kalóriát, és rengeteg vitamint tartalmazz..
Kell ennél több? 🙂
Sült kapribogyó
Hozzávalók:
2 üveg kapribogyó
olaj
Elkészítés:
A kapribogyót szűrjük le a levétől, és áztassuk vízben 30 percig, hogy a sós íze enyhüljön. Ezt követően szűrjük le, hagyjuk lecsepegtetni és utána egy papírtörlővel óvatosan ittasuk le a felesleges vízet a kapribogyóról.
Ha készen vagyunk, akkor egy teflon serpenyőben hevítsünk bő olajat, jó forróra, inkább túl forró legyen, mintsem hidegebb az olaj. Ezután dobjuk bele a kapribogyókat és süssük meg aranyszínűre, kb. 30 másodperc. Kinyílik, mint egy virág… 🙂
Vegyük ki a ropogós kapribogyókat egy szűrőkanállal és papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat. Eperrel kínálhatjuk.
Nagyon finom egészséges nasi, akár magában fogyasztva. Vagy tökéletes ropogós kiegészítője lehet bármilyen ételnek pld. csirke mellé köretként, akár a salátánkat is megszórhatjuk vele, vagy tészta tetejére, bruschettára, vagy csak kecskesajttal, eperrel fogyasztva is kiváló kulináris íz orgiában lesz részünk. Kísérőként egy hűtött pohár bort ajánlhatunk.
Kapribogyó:
A kapri Elő-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik. Olaszországban rengeteg helyen találkozhatunk vele. Ezek a bogyócskák, valójában a tövises kapri cserje apró, borsószem méretű virágbimbója. Tengeri sóval tartósítják. Kitűnő ízesítője halaknak, szárnyasoknak, salátáknak. Már az ókor óta használják ízesítésre. 1 adag konzerv kapribogyó tartalmaz 23 kalóriát, és vitaminokat és ásványi anyagokat: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, mangán, szelén, réz-és nátrium.
Bővebb információt, itt olvashattok:
http://www.illat.eoldal.hu/cikkek/gyumolcs/mazsola-szolo-kapribogyo.html
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: