Klarissza Blogja

Egzotikusan olvad a szádban, mely boldoggá tesz…

A roppanós csokoládé után a rágós, de érzékien édeskés íz után elérsz a gördült marcipánhoz, mely minden érzékedet felébreszti, egyszerűen egzotikusan mennyei íz hatás… Készítsétek el, nagyon finom… Akár egy kis vendégváró nasinak is beilleszthető, a gratuláció tuti nem marad el… 🙂

Marcipánnal töltött datolya, csokoládéba mártvaMarcipánnal töltött datolya csokoládéba mártva
Hozzávalók:
500-600gr datolya
200 g marcipán massza
1 ek konyak
200 g ét csoki (jó minőségű)

 

 

 

 

 

Elkészítés:
A marcipánt gyúrd össze a konyakkal.  A datolyát magozzuk ki, a mag helyére helyezzünk a konyakos marcipánt, (hasonló méretű legyen a betöltésre váró marcipán, min a kivett mag), majd gondosan simítsuk rá a datolyát, hogy a marcipán ne legyen látható.

Marcipánnal töltött datolya, csokoládéba mártva

Olvaszd meg a csokit vízfürdő felett és mártsd bele a töltött datolyát és szórd meg díszítő dekor cukorral, – vagy fehércsokoládét felolvasztva és rácsurgatva is díszítheted – és egy rácson lecsurgatva, hagyd megszáradni a csokoládét. Utána hűtőbe tesszük, hogy véglegesen megdermedjen.

Úgy gondolom, hogy ez egy egészségesen, ízletes édesség.

Jó nasizást!
Klarissza
Recept: Gabi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!