Vágysz valami finomra, de munka után már nincs nagy kedved sok bíbelődésre a konyhába, és nem is volt kedved bevásárolni, körbe nézve is csak szikkadt kiflit találsz otthon, nem gond… pár perc alatt finom desszertet varázsolhatsz magadnak… az esti pihenéshez… 🙂
Dejó-s (diós) guba
Hozzávalók:
0,5 liter tej
1 dl tejszín
1 vaníliás cukor
3 db kifli – én albán kifliket vásárolok, azok jó nagyok
10 dkg Dejó – ez diópótló – vagy dió darálva
porcukor – ízlés szerint
1 csomag vaníliás puding – főzés nélküli – ehhez 0,5 liter tej
díszítés: tejszínhab
Elkészítés:
A Dejó-t – vagy darált diót – egy tálkában összekeverjük ízlés szerint porcukorral.
A vaníliás pudingot robotgéppel, fél liter tejjel elkeverjük és félre tesszük. – ebbe nem kell cukor eleve édeskés az íze.
A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral, melegítsük fel. – én itt sem szoktam plusz cukrot beletenni, elég a Dejó-s keverékbe. A kifliket vágjuk fel egy kicsit vastagabb karikára és tegyük egy tálba.
A kiflikre a tejet rámerjük, figyelve, hogy ne ázzanak el. Megszórjuk Dejó-s cukorral, nem kavarjuk, csak egy kicsit összerázzuk, hogy ne törjenek össze a kifli falatkák. Tányérra szedjük, megcsurgatjuk vaníliás pudinggal és tejszínhabbal díszítjük.
Isteni finom melegen, hidegen is, készítsétek el.
*Tipp: akinek van otthon egy kis Amaretto likőrje, az egy kicsit kevesebb tejjel locsolgassa meg a kifliket és helyettesítse egy kis likőrrel.
Jó nasis pihenést.
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: