Klarissza Blogja

Kicsi körtécske – ki ahogyan szeretné…

Egy gyors délutáni desszert kényezetés, mit szólnátok hozzá? Ugye, milyen jól hangzik, egy kis rafinériával a fitness desszert nyalánksághoz is besorolható, mivel kétféleképpen is elkészíthető, édesebben és azoknak is ajánlom, akik épp az új évi fogadalmukat szeretnék betartani, és csinosítgatják az alakjukat, de már nagyon vágynak egy kis édességre…  🙂 Próbáljátok ki, nagyon finom…

Tuti tipp: ma 159,- Ft-ért vettem kilóját a Serres Olivér érett körtének a Sparban, így lehet kreálni a körtés változatú ételeket és desszerteket…  🙂

Körtés-vaníliás desszert
Hozzávalók:
2 db érett körte
1 csomag vanília puding – főzős – azért főzős, mert alapból a pudingporban nincsen cukor
½ tej
100 ml tejszín
2 db babapiskóta – vagy 1 db körte kockára vágva
Díszítéshez: csokoládé pasztilla, színes dekor cukor, kókuszvirág cukor

 

 

 

Elkészítés:
A vanília pudingot az utasításnak megfelelően, a tejjel készítsük el, és hagyjuk kihűlni, cukrot ne adjunk hozzá.

A tejszín felét a meghámozott, kimagozott körtével turmixszoljuk össze.

Ha a pudingunk kihűlt, akkor tegyük bele a tejszín másik felét, és a tejszínes körtés krémet.

Ezt követően tegyünk összetördelt babapiskótát egy desszertes pohár aljára, öntözzük meg egy pici csokoládé likőrrel, – nekem maradt az ünnepekről, de ha nincs az se baj, elhagyható – halmozzuk rá a körtés puding krémet, aztán megint piskóta és a krém. Addig ismételjük, míg az alapanyag el nem fogy.

körtés pudingos desszert

Tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Kínálásnál díszítsük, egy szelet körte karikával, csokoládé pasztillával, dekor cukorral, illetve szórjuk meg a tetejét egy pici kókuszvirág cukorral.

*Tipp: ha elhagyjuk a babapiskótát és a díszítést, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthető. Mivel a pudingot nem cukrozzuk, mivel elég édes lesz az érett körtétől a pudingunk. A babapiskóta helyett körtét vágjunk fel kockára és azt tegyük a pudingos krém közé. Ha mégis szeretnénk egy kicsit több édeset, akkor javaslom, hogy a pudingunk tetejét, egy kis kókuszvirág cukorral szórjuk meg, vagy mézet csurgassunk rá.

*Kókuszvirág cukor:
A kókuszpálma virág nektárjából készült tradicionális ázsiai édesítőszer. A termék alacsony Glikémiás indexel, rendelkezik (GI=35), a szervezetben lassan szívódik fel. Íze enyhén karamellás. Magas az ásványi anyag tartalmú termék, gazdag káliumban, magnéziumban, cinkben és vasban. Tartalmaz B1, B2, B3 és B6 vitamint is. A kókusznektárban 16 féle aminosav található. Fogyasztása ajánlott mindenkinek, aki a tiszta, természetes, egészséges táplálkozást fontosnak tartja.
http://www.biorganik.hu/elelmiszerek/nadcukor-cukorpotlok/naturganik-kokuszvirag-cukor-vilagos-1000g

http://www.vitalabc.hu/Trendavit_kokuszvirag_cukor_500_gr/

Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!