Klarissza Blogja

Élet és stílus – party ínyencségek 2.

Vendégváró party finomságok, mellyel elkápráztathatjátok nemcsak a szilveszteri buliba érkező vendégeiteket. Gyorsan elkészíthető, finom és koktélokhoz, puncshoz is kiváló kísérő… 🙂

Kecskesajt pisztáciával és vörös áfonyával
Hozzávalók:
4 ek pörkölt pisztácia, apróra vágott
4 ek aszalt áfonya, apróra vágott
20 dkg friss kecskesajt
sós keksz, vagy pirított fokhagymás bagett kenyér falatkák

 

 

Elkészítés:
Egy nagy tányérba keverjük össze a pisztáciát és az aszalt áfonyát.

A kecskesajtot, a gyümölcs és pisztáciás keverékbe meghempergessük meg. Tegyük a hűtőbe.

kecskesajt pisztáciával és vörös áfonyával

Tálaljuk a sós keksz, vagy pirított fokhagymás bagett kenyér falatkákkal.

*Tipp: ha bagett kenyér falatkákkal tálaljuk, akkor előtte szeleteljük fel a kenyeret. Olvasszunk fel egy kis vajat, 2-3 gerezd fokhagymát, átnyomva keverjünk el benne, és locsoljuk meg a bagett falatkákat és pirítsuk meg grill sütőben vagy csak egyszerűen a sütőben.

Ha az egészséges étrendbe szeretnénk beilleszteni, akkor pirított rozskenyérrel vagy teljeskiörlésű kenyérrel fogyasszuk.

 

Spenótos-feta sajtos ropogós tortilla falatkák
Hozzávalók:
1/2 csésze csomagolt spenót, enyhén megpárolva
1 ek menta, kapor és petrezselyem, apróra vágva
1 zöldhagyma, szeletelve
1 csomag kis feta, morzsolt
1 csomag 4-6 tortilla – vagy el is készíthetjük a tortillát
1 csésze mozzarella, reszelve
1 csésze morzsolt feta sajt


Elkészítés:

Keverjük össze egy tálba a spenótot, a menta, kapor, petrezselyem keveréket, zöldhagymát és a feta sajtot.

Tegyünk egy kis vajat a serpenyőbe és süssük meg a tortilla egyik oldalát, ha megfordítottuk, akkor tegyünk az összekevert sajt keverékből az egyik felére, szórjuk meg mozarellával és hajtsuk rá a tortilla másik felét, és süssük meg, óvatosan fordítsuk meg és a kettéhajtott tortilla másik felét is süssük meg.

spenótos fetasajtos ropogós tortilla falatkák

A sütés kb. 2-4 perc oldalanként. Amire megsül a másik fele, addigra szépen elolvad benne a sajt. Kettévágva tálaljuk.

*Tipp: Ha van, szendvicssütő, akkor abban is meglehet sütni. Vigyázva, hogy ne folyjon ki a sajt.

 

Baconos – Cheddar sajtos falatkák Ez volt, az 5. karácsonyi süti receptünk, és ezt most szilveszterre is elkészítjük.
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta lapok – szobahőmérsékleten felengedett
1 csésze finomra reszelt cheddar sajt
4 szelet bacon szalonna
2 db apróra vágott friss zöldhagyma
kis fekete bors

majonéz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

Keverjük össze egy tálban a sajtot, zöldhagymát, szalonna és a fekete bors és egy kis majonézt, annyit, hogy összeálljon a massza.

Nyissuk ki a tészta lapokat, egy enyhén lisztezett felületen, és a tészta lapból vágjunk ki négyzeteteket, vagy köröket szaggassunk ki.

Tegyünk a tészta tetejére a krém keverékből halmokat egy kis kanállal. Helyezzük, sütőpapírral kibélelt tepsibe.

baconos és cheddar sajtos falatkák

Süssük 8 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna nem lesz.

Mi vegyesen szoktuk készíteni, sajttal, köménnyel, szezámmaggal megszórt falatkákkal is kiegészítjük, így már eleve 3 leveles tésztát szoktunk alapból venni.

köményes sajtos szezámmagos rudacskák - leveles tésztából

 

*Tipp: meglehet szórni magokkal is: tökmag, napraforgó mag, mák, vagy csak sóval stb…

Klarissza
Recept: Gabi

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!