Klarissza Blogja

Kalandozzunk Kentucky-ba…

Imádni való, élvezetes ropogtatni való otthon, nem kell ezért a gyorsétterembe rohanni… És persze többet is tudunk készíteni, abból az árból, mint, amit elkérnek egy gyorsétteremben…

Kentucky ropogós csirkemell/salátával
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
2 ek. szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
2 vékony szelet gyömbér vagy gyömbér őrlemény
2 db. csillagánizs
fahéj – lehet őrlemény is 1 tk.
2 db. új hagyma
fél csokor petrezselyem
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom
2 db. babérlevél
egy csipet kakukkfű

 

2 kk kókuszcukor vagy barna cukor
fél kk himalája só vagy tengeri só
natúr kukoricapehely (cornflakes)
kukoricaliszt
sajt (reszelt)
chili pehely
színes bors (durvára tört)
tojás

Sütéshez:
kókuszzsír

Elkészítése:
A csirke csirkemell előfőzzük az alapélével. A csirkemellet, akár lehet apróra darabokra vágni is, ki ahogy szereti.

Alaplé:
víz (annyi, hogy ellepje a csirkét), szójaszósz, fokhagyma, gyömbér, csillagánizs, fahéj, új hagyma, barna cukor, zöldpaprika, paradicsom, petrezselyem, kakukkfű, babérlevél. Ha háromnegyedig már megfőtt a csirke az alaplébe, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük, és lehűtjük.

Elkészítjük a panírmorzsát:
Egy jó adag natúr kukoricapelyhet összedarálunk, vagy egy zárt zacskóba tesszük, és nyújtófával 2-3* átmegyünk rajta, de csak annyira, hogy maradjanak különböző nagyságú darabok, de egy kis része legyen durvább zsemlemorzsa minőségű, hogy a panír egyenletes, és olyan rusztikus legyen., de aki szeretné, lehet egy kicsit finomabbra is. Ebbe a keverékbe, chili pehelyt, színes durvára tört borst, sót és sajtot reszelek.

Extra-ropogós-csirkemell-salátával-sültkrumplival
Ezt követően bundázhatjuk az előkészített csirkét: kukoricaliszt (ez azért jobb, mint a sima liszt, mert egyáltalán nem szívja meg olajjal magát a panír, ha sima olajat használunk) – (viszont én kókuszolajat használok: lásd: alapanyagok) tojás, és az elkészített fenti morzsába panírozom a csirkemellet.  Mivel már előfőztük a csirkét, így hamar megsül az olajban. Salátával/vagy vajban megforgatott, petrezsellyemmel megszórt kukoricával tálaljuk.

Az egészséges étrendet követőek, sült krumpli elhagyásával, salátával fogyasszák.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!