Imádni való, élvezetes ropogtatni való otthon, nem kell ezért a gyorsétterembe rohanni… És persze többet is tudunk készíteni, abból az árból, mint, amit elkérnek egy gyorsétteremben…
Kentucky ropogós csirkemell/salátával
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
2 ek. szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
2 vékony szelet gyömbér vagy gyömbér őrlemény
2 db. csillagánizs
fahéj – lehet őrlemény is 1 tk.
2 db. új hagyma
fél csokor petrezselyem
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom
2 db. babérlevél
egy csipet kakukkfű
2 kk kókuszcukor vagy barna cukor
fél kk himalája só vagy tengeri só
natúr kukoricapehely (cornflakes)
kukoricaliszt
sajt (reszelt)
chili pehely
színes bors (durvára tört)
tojás
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítése:
A csirke csirkemell előfőzzük az alapélével. A csirkemellet, akár lehet apróra darabokra vágni is, ki ahogy szereti.
Alaplé:
víz (annyi, hogy ellepje a csirkét), szójaszósz, fokhagyma, gyömbér, csillagánizs, fahéj, új hagyma, barna cukor, zöldpaprika, paradicsom, petrezselyem, kakukkfű, babérlevél. Ha háromnegyedig már megfőtt a csirke az alaplébe, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük, és lehűtjük.
Elkészítjük a panírmorzsát:
Egy jó adag natúr kukoricapelyhet összedarálunk, vagy egy zárt zacskóba tesszük, és nyújtófával 2-3* átmegyünk rajta, de csak annyira, hogy maradjanak különböző nagyságú darabok, de egy kis része legyen durvább zsemlemorzsa minőségű, hogy a panír egyenletes, és olyan rusztikus legyen., de aki szeretné, lehet egy kicsit finomabbra is. Ebbe a keverékbe, chili pehelyt, színes durvára tört borst, sót és sajtot reszelek.
Ezt követően bundázhatjuk az előkészített csirkét: kukoricaliszt (ez azért jobb, mint a sima liszt, mert egyáltalán nem szívja meg olajjal magát a panír, ha sima olajat használunk) – (viszont én kókuszolajat használok: lásd: alapanyagok) tojás, és az elkészített fenti morzsába panírozom a csirkemellet. Mivel már előfőztük a csirkét, így hamar megsül az olajban. Salátával/vagy vajban megforgatott, petrezsellyemmel megszórt kukoricával tálaljuk.
Az egészséges étrendet követőek, sült krumpli elhagyásával, salátával fogyasszák.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: