Úgy gondoltam, így estefelé, még kicsi hópihét elhozom nektek… 🙂
Ez a recept édesanyámtól van, gyerekkoromba sokat készített ilyen finomságot, mi meg a testvéremmel formázgattuk a kis kezünkkel a golyókat a kókuszba. Mivel mi így ismertük, nem is gondoltuk volna, hogy ezt sokan vaj hozzáadásával készítik. Számunkra a minap derült ki, amikor is egy ismerősünk elmondása alapján, mivel ő tej érzékeny, még a kókuszgolyót sem eheti. Mi meg csak néztük, hogy miért is? hiszen nincs is benne tejtermék. Szóval így derült ki, hogy ő és sokan mások is csak úgy ismerték a kókuszgolyót, hogy vajjal készül. Nosza rajta tegnap csináltunk is neki egy jó adaggal, hogy nyugodt szívvel ehesse a régi kedvencét. Ízlett is neki nagyon…:)
Így ezt a desszertet, nyugodt szívvel ajánlom, azoknak is, akik tej érzékenyek. Bátran készítsétek el…:)
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
1 csomag vaníliás cukor
3 ek kakaópor – szerencsi
16 ml rumaroma
1 dl feketekávé
8 ek sárgabarack lekvár
1 csomag kókuszreszelék
porcukor – ízlés szerint – ha nem annyira édes a lekvár
350 g magozott meggybefőtt/vagy mazsola szemek – rumba áztatva
Elkészítés:
A darált háztartási kekszet egy tálba tesszük, hozzátesszük a vaníliás cukrot, kakaóport, és jól összekeverjük.
A keverékbe beleöntjük az aromát, a kávét, a lekvár és összekeverjük, ezt követően a kezünkkel kidolgozzuk jól, megkóstoljuk, ha nem elég édes a lekvár tehetünk bele porcukrot, ízlés szerint.
A kész masszából kis golyókat formálunk, minden egyes golyó belsejébe egy-egy szem meggyet/vagy 4 szem rumos mazsolát tesszük, jól átformáljuk a golyókat, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A kész golyócskákat legalább 2 órára, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: