Igazi 2:1-ben, ötletesen, egyszerű és kiváló vacsorát tudunk a családnak kínálni 30 percen belül. Még nagyon régen, gyerekkorom tájékán, az anyukámtól lestem el, hogy amikor ő levest főzött, akkor több hússal készítette, így kivette jó egy részét a levesből, tehát itt már kapott egy finom alap ízt a hús, és azt követően, elkészítette, a második fogást, vagy a vacsorát nekünk. Tehát, érdemes megfogadni ezt a praktikus ötletet egy étel alapanyagát felhasználva, készíthetünk különböző finom ételeket. Így most ennek a tükrében készítettem el ezt a finom Ropogós rozmaringos sült libacombot/sült krumplival… Fogadjátok szeretettel és bátran készítsétek el…:)
Ropogós rozmaringos sült libacomb/pikáns sült krumplival
Hozzávalók:
2 db előfőzött libacomb
¼ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
2 csipet himalája só
¼ kakukkfű
1 fej lila hagyma
4-5 rozmaring ágacska
1 kk sült burgonya fűszer só
6-7 szem krumpli
½ dl kókuszolaj
Elkészítés:
A liba levesünkben előfőzött és megmentett libacombokat, tegyük egy tepsibe vagy jénaiba.
Borsozzuk, sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel.
Pucoljuk meg a krumplit, és vágjuk kockára, helyezzük a liba mellé, szórjuk meg sült burgonya fűszer sóval.
Egy fej lila hagymát vágjunk, negyedekbe azt is helyezzük a krumplira, ezt követően a tetejére tegyünk, rozmaring ágacskákat. Locsoljuk meg kókuszolajjal.
Tegyük a sütőbe és süssük ropogósra, kb. 25-30 perc. Ezt követően már tálalhatjuk ezt a finom, ínycsiklandozó fogást.
Libaleves gazdagon/csigatésztával az alábbi blog bejegyzésnél olvashatod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2015/01/04/rogton-derusebben-szemleljuk-a-vilagot/
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: