Klarissza Blogja

Rögtön derűsebben szemléljük a világot…

Jön a nagyon hideg tél, már itt lobog a szellője az ablakomnál.  Egyetlen dolog van, ami értékelhető, ezekben a rideg napokban és fantasztikusan jól esik egy tál forró leves, felmelegíti testünket és lelkünket, és rögtön derűsebben szemléljük a világot. Megunhatatlan, egészséges és isteni finom, mely igazi immunerősítő, a betegségek igazi ellenszere. Arról nem is beszélve, hogy a leveseket végtelenségig tudjuk variálni. Egy csipet fantáziával és fűszerrel új íz világokat fedezhetünk fel.  Egy finom forró leves, mindenkit levesz a lábáról. Próbáljátok ki, nagyon megéri…:)

 Libaleves gazdagon – csigatésztával1

Libaleves gazdagon/csigatésztával
Hozzávalók:
4 db libanyak
2 db libacomb
1 db libamell
2 gerezd fokhagyma
4 db Bio húsleves kocka
2 kk himalája só – később még sózhatjuk, ha szükséges
2 szem szegfűszeg
2 db csillagánizs
4 db babérlevél
2 szelet friss gyömbér

Keményebb zöldségfélék: – félbevágva
4 db nagy sárgarépa
1 db nagy fehérrépa
1 db nagy karalábé
1 db nagy zeller fele

Gyengébb zöldségfélék:
1 db nagyobb zöldpaprika – félbevágva
1 db nagyobb paradicsom – félbevágva
1 db kisebb fej karfiol
¼ póréhagyma
2 szál zöldhagyma

Fűszerek:
1 kk ötbors fűszer egészben
4 szem szegfűbors
szerecsendió – kb. 6 húzás a reszelőn
1 db kisebb chili
½  kk őrölt kömény

A megfőtt leves végén kell beletenni, és még 3 perc főzési idő:
1 csokor petrezselyem összekötve
1 csokor zeller levél összekötve
¼ kk sáfrány

Libaleves gazdagon – csigatésztával6

Elkészítés:
Egy nagy fazékban és hideg vízben, feltesszük főzni a libahúst, tartalék lángon, és a hús hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. 2-3* is lehabozzuk a leves tetejét.

Libaleves gazdagon – főzése

1 óra elteltével, a „fűszereknél” lévőkkel ízesítünk. És hozzáadjuk a keményebb zöldségeket.

Libaleves gazdagon – csigatésztával9

½ óra elteltével hozzáadjuk a gyengébb zöldségféléket.

Libaleves gazdagon – csigatésztával18

Ismét ½ óra elteltével, kivesszük a libacombokat, és félre tesszük, a levest tovább főzzük még 1 óráig továbbra is tartalék hőfokon. Amikor már minden megpuhult akkor tegyük bele a petrezselymet, zeller levelet és a sáfrányt, főzzük kb. 5 percig és készen is van a finom, ínycsiklandozó liba levesünk.

 Libaleves gazdagon – csigatésztával8

Hagyjuk pihenni kb. 20 percig, és ezt követően szűrjük le. Külön tálaljuk a zöldségeket és a húst, meg a tésztát.

 Libaleves gazdagon – csigatésztával15

Amíg pihen a levesünk, addig egy kis levest merjünk ki és külön főzzük ki a csigatésztát, vagy forrásban lévő vízbe dobjunk bele egy tyúkhúsleves kockát, és öntsük bele a csigatésztát. 1 percig főzzük, kapcsoljuk le a hőt, és tegyünk rá egy fedőt. Kb. 4 perc múlva jó is a tészta, nem szabad túl főzni, kóstoljuk meg. Leszűrjük, és egy ½ kk kókuszzsírral keverjük el, hogy ne ragadjon a tészta.

 Libaleves gazdagon – csigatésztával18

A félre tett libacombokból, pedig második fogásként Ropogós rozmaringos sült libacomb/krumplipürével készülhet, melyet a következő blog bejegyzésemnél fogom elhozni nektek.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!