Szerelem első falásra…

Ízzel-lélekkel belevetni magunkat az első falásba, nincs is ennél jobb. Hiszen ha nincs is tomboló meleg, nem kell azért lemondanunk a grillezés öröméről. Ezt bizony mindenki el tudja készíteni, annyira finom és a mártogatós szósz, hmm… nyami-nyami csak úgy hívogatóan csábítóan szexi… Egészséges, káprázatosan finom, könnyed élvezet, kell ennél több, így év vége felé?

Édes chili szószos csirke falatok/salátával

Hozzávalók:

1 kg csirkehús – felső csirkecombot használtam, lefejtettem a húst a csontról –

kaliforniai paprika

Pác:

180 ml édes chili szósz

2 ek extra szűz olíva olaj

4 ek natúr krémes nem mogyoróvaj – cukormentes – Sparban lehet kapni

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 db chili paprika – vékonyra szeletelve

2 db lime leve

1 db (2 cm-es) gyömbér – reszelve

1 dl kókusztej (felét a csirkére öntözzük, a másik felét majd mártogatósként tálaljuk) – nekem most nem volt itthon, így tejszínnel helyettesítettem –

1 csokor koriander zöld vagy petrezselyem

Elkészítés:

A csirkehúst a fenti pác keverékével bepácoljuk. Csak a pác keverék felét öntsük rá, a többit hagyjuk meg mártogatósnak.

Hagyjuk pihenni egy fél órát, de akár egy éjszakán keresztül is lehet, minél jobban átjárja a pác íze, annál finomabb és zamatosabb lesz.

Ezt követően egy beáztatott fanyársra, felhúzzuk a csirkehús falatokat, közéje kaliforniai paprika szeleteket teszünk.

Ha elkészültünk, akkor előmelegített sütőben süssük meg.

Salátával: uborka, jégsaláta, retek, Kalifornia paprika, póréhagyma vékonyra szeletelve, egy kis olíva olajjal meglocsolja és mártogatós kíséretében tálaljuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »