Ízzel-lélekkel belevetni magunkat az első falásba, nincs is ennél jobb. Hiszen ha nincs is tomboló meleg, nem kell azért lemondanunk a grillezés öröméről. Ezt bizony mindenki el tudja készíteni, annyira finom és a mártogatós szósz, hmm… nyami-nyami csak úgy hívogatóan csábítóan szexi… Egészséges, káprázatosan finom, könnyed élvezet, kell ennél több, így év vége felé?
Édes chili szószos csirke falatok/salátával
Hozzávalók:
1 kg csirkehús – felső csirkecombot használtam, lefejtettem a húst a csontról –
kaliforniai paprika
Pác:
180 ml édes chili szósz
2 ek extra szűz olíva olaj
4 ek natúr krémes nem mogyoróvaj – cukormentes – Sparban lehet kapni
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db chili paprika – vékonyra szeletelve
2 db lime leve
1 db (2 cm-es) gyömbér – reszelve
1 dl kókusztej (felét a csirkére öntözzük, a másik felét majd mártogatósként tálaljuk) – nekem most nem volt itthon, így tejszínnel helyettesítettem –
1 csokor koriander zöld vagy petrezselyem
Elkészítés:
A csirkehúst a fenti pác keverékével bepácoljuk. Csak a pác keverék felét öntsük rá, a többit hagyjuk meg mártogatósnak.
Hagyjuk pihenni egy fél órát, de akár egy éjszakán keresztül is lehet, minél jobban átjárja a pác íze, annál finomabb és zamatosabb lesz.
Ezt követően egy beáztatott fanyársra, felhúzzuk a csirkehús falatokat, közéje kaliforniai paprika szeleteket teszünk.
Ha elkészültünk, akkor előmelegített sütőben süssük meg.
Salátával: uborka, jégsaláta, retek, Kalifornia paprika, póréhagyma vékonyra szeletelve, egy kis olíva olajjal meglocsolja és mártogatós kíséretében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: