Klarissza Blogja

Szerelem első falásra…

Ízzel-lélekkel belevetni magunkat az első falásba, nincs is ennél jobb. Hiszen ha nincs is tomboló meleg, nem kell azért lemondanunk a grillezés öröméről. Ezt bizony mindenki el tudja készíteni, annyira finom és a mártogatós szósz, hmm… nyami-nyami csak úgy hívogatóan csábítóan szexi… Egészséges, káprázatosan finom, könnyed élvezet, kell ennél több, így év vége felé?

Édes chili szószos csirke falatok-salátával4

Édes chili szószos csirke falatok/salátával
Hozzávalók:
1 kg csirkehús – felső csirkecombot használtam, lefejtettem a húst a csontról –
kaliforniai paprika

Pác:
180 ml édes chili szósz
2 ek extra szűz olíva olaj
4 ek natúr krémes nem mogyoróvaj – cukormentes – Sparban lehet kapni
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db chili paprika – vékonyra szeletelve
2 db lime leve
1 db (2 cm-es) gyömbér – reszelve
1 dl kókusztej (felét a csirkére öntözzük, a másik felét majd mártogatósként tálaljuk) – nekem most nem volt itthon, így tejszínnel helyettesítettem –
1 csokor koriander zöld vagy petrezselyem

Édes chili szószos csirke falatok-salátával6

Elkészítés:
A csirkehúst a fenti pác keverékével bepácoljuk. Csak a pác keverék felét öntsük rá, a többit hagyjuk meg mártogatósnak.

Édes chili szószos csirke falatok-salátával8

Hagyjuk pihenni egy fél órát, de akár egy éjszakán keresztül is lehet, minél jobban átjárja a pác íze, annál finomabb és zamatosabb lesz.

Ezt követően egy beáztatott fanyársra, felhúzzuk a csirkehús falatokat, közéje kaliforniai paprika szeleteket teszünk.

Ha elkészültünk, akkor előmelegített sütőben süssük meg.

Édes chili szószos csirke falatok-salátával4

Salátával: uborka, jégsaláta, retek, Kalifornia paprika, póréhagyma vékonyra szeletelve, egy kis olíva olajjal meglocsolja és mártogatós kíséretében tálaljuk.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!