Ha ezt megkóstolod, bizony gyengéden felébreszti az érzékeidet… Csak 30 perc… kevés munkával a mennybe érni nem rossz teljesítmény, ezzel a sütivel pedig most át is élheted…🙂 hiszen egészséges és isteni finom… Nyami-nyami… Kezdőknek – fiataloknak és mindenkinek ajánlom, aki szeret büntetlenül nassolni…:)
Kókuszos lime torta/Agave lime sziruppal és tejszínhabbal
Hozzávalók:
125 g vaj
1½ csésze kókuszcukor – (125 ml: ½ Cup mérve a 1½)
4 db tojás
100 ml kókuszolaj adunk hozzá még, és szintén jól elkeverjük.
375 ml őrölt mandula = (1 Cup: 250 ml + ½ Cup: 125 ml)
125 ml Bio fehér tönköly liszt – (1/2 Cup=125 ml) – Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, akkor liszt helyett, használjatok őrölt mandulát, nekem ki kellett egészítenem, mert csak a fenti mennyiségű őrölt mandulám volt otthon)
1 csomag sütőpor
250 ml (1 Cup) kókuszreszelék
3-4 db lime leve
1 db lime reszelt héja
Öntet:
100 ml Agave szirup
1 db lime leve
Elkészítés:
A vajat, a cukorral keverjük el egy robotgéppel.
Ezt követően, egyenként adagoljuk hozzá a 4 db tojást, és jó keverjük el. Keverjük hozzá a kókusz olajat.
Ha készen vagyunk, akkor egy fakanál segítségével keverjük hozzá a mandulát, a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport.
Facsarjunk ki 3-4 lime levét és 1 lime reszelt héját is keverjük bele. (a lime-ból a leve könnyebben kifacsarható, ha előtte a konyha pulton kezünkkel meggörgetjük)
Ha elkészültünk, akkor tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába, és 180 fokon 20-40 perc alatt süssük készre. Nekem gázsütőn: 25 perc kellett.
Amíg sül a sütink, Agave szirupot keverjünk össze a lime levével, ezt lesz az öntet.
Tálalásnál a sziruppal megöntözzük a torta szeleteket, reszeljünk rá lime héját díszítésként, kínálhatunk hozzá tejszínhabot: (habszifonba, vagy habverővel felvert legyen, ne a bolti növényi flakonos).
Jó étvágyat!
Klarissza