Felébreszti az érzékeidet…

Ha ezt megkóstolod, bizony gyengéden felébreszti az érzékeidet… Csak 30 perc… kevés munkával a mennybe érni nem rossz teljesítmény, ezzel a sütivel pedig most át is élheted…🙂 hiszen egészséges és isteni finom… Nyami-nyami… Kezdőknek – fiataloknak és mindenkinek ajánlom, aki szeret büntetlenül nassolni…:)

 

Kókuszos lime torta/Agave lime sziruppal és tejszínhabbal

Hozzávalók:

125 g vaj

1½ csésze kókuszcukor – (125 ml: ½ Cup mérve a 1½)

4 db tojás

100 ml kókuszolaj adunk hozzá még, és szintén jól elkeverjük.

375 ml őrölt mandula = (1 Cup: 250 ml + ½ Cup: 125 ml)

125 ml Bio fehér tönköly liszt – (1/2 Cup=125 ml) – Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, akkor liszt helyett, használjatok őrölt mandulát, nekem ki kellett egészítenem, mert csak a fenti mennyiségű őrölt mandulám volt otthon)

1 csomag sütőpor

250 ml (1 Cup) kókuszreszelék

3-4 db lime leve

1 db lime reszelt héja

Öntet:

100 ml Agave szirup

1 db lime leve

 

Elkészítés:

A vajat, a cukorral keverjük el egy robotgéppel.

Ezt követően, egyenként adagoljuk hozzá a 4 db tojást, és jó keverjük el. Keverjük hozzá a kókusz olajat.

 

Ha készen vagyunk, akkor egy fakanál segítségével keverjük hozzá a mandulát, a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport.

Facsarjunk ki 3-4 lime levét és 1 lime reszelt héját is keverjük bele. (a lime-ból a leve könnyebben kifacsarható, ha előtte a konyha pulton kezünkkel meggörgetjük)

 

Ha elkészültünk, akkor tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába, és 180 fokon 20-40 perc alatt süssük készre. Nekem gázsütőn: 25 perc kellett.

 

Amíg sül a sütink, Agave szirupot keverjünk össze a lime levével, ezt lesz az öntet.

 

Tálalásnál a sziruppal megöntözzük a torta szeleteket, reszeljünk rá lime héját díszítésként, kínálhatunk hozzá tejszínhabot: (habszifonba, vagy habverővel felvert legyen, ne a bolti növényi flakonos).

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »