Érdekesen olyan olaszosan egyszerű…

Ha valami ilyen jól néz ki, az csak finom lehet!, igaz? Ez tökéletesen finomra sikerült… 🙂Ha még nincs ötleted hétvégére, akkor készítsd el 30 perc alatt, ezt a finom szombati ebédet! Ebből tuti mindenki repetázni fog! Annyira sajtos és mennyeien finom, egy kicsit olaszos is az oregáno és paradicsom íz kavalkádjától, és egészséges is… Érdemes kipróbálni…:)



Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt

Hozzávalók:

0,5 kg pulyka darált hús

2 tojás

1-2 gerezd fokhagyma – reszelve

10-15 dkg parmezán sajt – reszelve

1 maréknyi BIO teljeskiörlésű zabpehely

1 csokor petrezselyem

½ kk himalája só

½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve

Tetejére:

2 db paradicsom

2 db paprika

1/2 dobozos „olasz” sűrített paradicsom

1-2 csipet oregáno

½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve

5-6 levélke friss bazsalikom levél

2 zacskó mozzarella

10 dkg cheddar sajt – reszelve

pár csepp chilis/rozmaringos olaj  — (ezt én készítettem: egy üvegbe belehelyezzünk kisebb chili paprikákat és friss rozmaring ágacskákat és felöntjük extra szűz olíva olajjal) — kiváló ételek ízesítésére…

zabpehely – a szóráshoz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

A fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük.

*Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:

Kivajazunk egy tortaformát, és meghintjük zabpehellyel.

A fenti összekevert húsos masszát bele helyezzük, és szépen elrendezzük.

A paradicsomot vágjuk negyed karikára, és a paprikát is. Helyezzük el a húsos massza tetején. Ezt követően, egy fél doboz sűrített paradicsommal locsoljuk meg a. Megszórjuk oregánoval, borssal és egy pici sóval, és friss bazsalikommal.

Ha elkészültünk, szeleteljünk fel 2 zacskó mozzarellát és helyezzük a paradicsomos húsos masszára. Ezt követően, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal.

A tetejét locsoljuk meg a pár csepp chilis-rozmaringos olajjal.

Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.

Önmagában, illetve salátával is kiváló, egészséges és nagyon finom egytálétel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »