Ha valami ilyen jól néz ki, az csak finom lehet!, igaz? Ez tökéletesen finomra sikerült… 🙂Ha még nincs ötleted hétvégére, akkor készítsd el 30 perc alatt, ezt a finom szombati ebédet! Ebből tuti mindenki repetázni fog! Annyira sajtos és mennyeien finom, egy kicsit olaszos is az oregáno és paradicsom íz kavalkádjától, és egészséges is… Érdemes kipróbálni…:)
Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt
Hozzávalók:
0,5 kg pulyka darált hús
2 tojás
1-2 gerezd fokhagyma – reszelve
10-15 dkg parmezán sajt – reszelve
1 maréknyi BIO teljeskiörlésű zabpehely
1 csokor petrezselyem
½ kk himalája só
½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
Tetejére:
2 db paradicsom
2 db paprika
1/2 dobozos „olasz” sűrített paradicsom
1-2 csipet oregáno
½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
5-6 levélke friss bazsalikom levél
2 zacskó mozzarella
10 dkg cheddar sajt – reszelve
pár csepp chilis/rozmaringos olaj — (ezt én készítettem: egy üvegbe belehelyezzünk kisebb chili paprikákat és friss rozmaring ágacskákat és felöntjük extra szűz olíva olajjal) — kiváló ételek ízesítésére…
zabpehely – a szóráshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
*Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:
Kivajazunk egy tortaformát, és meghintjük zabpehellyel.
A fenti összekevert húsos masszát bele helyezzük, és szépen elrendezzük.
A paradicsomot vágjuk negyed karikára, és a paprikát is. Helyezzük el a húsos massza tetején. Ezt követően, egy fél doboz sűrített paradicsommal locsoljuk meg a. Megszórjuk oregánoval, borssal és egy pici sóval, és friss bazsalikommal.
Ha elkészültünk, szeleteljünk fel 2 zacskó mozzarellát és helyezzük a paradicsomos húsos masszára. Ezt követően, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal.
A tetejét locsoljuk meg a pár csepp chilis-rozmaringos olajjal.
Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.
Önmagában, illetve salátával is kiváló, egészséges és nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: