Finomság a javából…

Ötletes vacsiból sosincs elég! Ilyet még tuti nem ettél! Egy különleges, isteni finom sajtos pogácsa 20 perc alatt, egy kis extrával… Ez a pogácsa még másnap is puha marad. (Már amennyiben marad belőle). És az extra, hmm… nyami-nyami, arról már ne is beszéljünk, csak olvasd el és próbáld ki…:)



Ropogós Parmezán sajtos pogácsa/Ázsiai sült csirkecombokkal…


Ázsiai sült csirkecomb

Hozzávalók:

4 db csirke comb – alsó-felső

Alaplé:

1 ek rizsbor – ha nincs elhagyható

1 ek szójaszósz

2 db fokhagyma

2 kk gyömbér

2 db csillagánizs

1 kisebb rúd fahéj

1-2 db zöldhagyma

1 kk kókusz cukor

1 kk ázsiai szecsuani bors

1/2 himalája só – nagyszemű

1/2 db lime leve

Sütéshez:

kókuszzsír

Parmezános-Kefires pogácsa tészta: (8 db)

2 cup=(2*250 ml) tönköly fehér búzaliszt

2 kk sütőpor

½ kk szódabikarbóna

1 kk himalája só

6 ek kockára vágott sózatlan vaj (125 g)

¾ cup kefir (250 ml ¾ része)

1/3 cup tejszín (1/3-os cupp-al mérve=80 ml)

10-15 dkg parmezán sajt – reszelve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

* Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:

A csirke combokat, egy lábasba helyezzük, és a fenti alaplé fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és előfőzzük a csirkét háromnegyed részig, kb. 20 perc.

Amíg előfő a csirkénk, addig készítsük el a parmezán sajtos pogácsánkat.

Egy tálba tegyük bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük el, és adjuk hozzá a kockára vágott vajat, és morzsoljuk össze, nem kell teljesen, akkor jó, ha maradnak benne egy kis vaj darabkák is. Én egy műanyag lapáttal szoktam csak összekeverni, egy kicsit összevagdosni a lisztben a vajat.

Ha összedolgoztuk a vajat nagyjából a liszttel, akkor adjuk hozzá a kefirt és a tejszint és 5 dkg reszelt parmezán sajtot. Gyúrjuk össze a tésztát. Kezünkkel lapítsuk ki és egy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki.

Kenjük meg a tetejét tejjel, egy ecset segítségével. Szórjuk meg borssal, reszelt parmezánnal a tetejét és tegyük a sütőbe sülni. 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Nekem a gázsütőn (hagyományos) előmelegített, ezt követően tartalékon 23 perc alatt sült meg.

Amíg sül a friss pogácsánk, addig fejezzük be az Ázsiai sült csirkénket. Ha háromnegyedig előfőztük a csirke combokat, akkor lecsepegtetjük.

Egy serpenyőbe vagy wokba kókuszzsírt hevítünk, és a forró olajba beletesszük, bőrével lefelé a csirkéket. Egy konyhai hőálló lapáttal, pedig locsolgatjuk azt a felit, amelyik felfelé van. Időnként kb. 3* megforgatjuk, és tovább locsolgatjuk a kókuszolajjal, azt a felit, amelyik mindig felfelé van. Kb. 5-8 perc alatt ropogósra sütjük, hogy a bőre és a csirke húsa szépen és egyenletesen ropogós legyen. Ha elkészült, egy tányérra szedjük, és tegyük félre.

Egy száraz serpenyőbe, kétcsipetnyi nagy szemű sót – vagy nagy szemű chilis sót -, ázsiai szecsuani borst, és ötborst teflonba megpirítunk, utána mozsárba összetörjük.

Ha készen vagyunk, akkor megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével – ízlés szerint –  és meglocsoljuk egy pici lime levével a sült csirkecombokat.

Ha kisültek a pogácsák, akkor kínáljuk az Ázsiai sült csirkéhez.

A Ropogós kefires pogácsa/marokkói pecsenyemártással és húspogácsával lévő receptemet pedig itt találjátok:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/10/13/pasi-fogo-finomsagezt-ki-ne-hagyd/

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »