Klarissza Blogja

Finomság a javából…

Ötletes vacsiból sosincs elég! Ilyet még tuti nem ettél! Egy különleges, isteni finom sajtos pogácsa 20 perc alatt, egy kis extrával… Ez a pogácsa még másnap is puha marad. (Már amennyiben marad belőle). És az extra, hmm… nyami-nyami, arról már ne is beszéljünk, csak olvasd el és próbáld ki…:)


Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal17Ropogós Parmezán sajtos pogácsa/Ázsiai sült csirkecombokkal…

Ázsiai sült csirkecomb
Hozzávalók:
4 db csirke comb – alsó-felső

Alaplé:
1 ek rizsbor – ha nincs elhagyható
1 ek szójaszósz
2 db fokhagyma
2 kk gyömbér
2 db csillagánizs
1 kisebb rúd fahéj
1-2 db zöldhagyma
1 kk kókusz cukor
1 kk ázsiai szecsuani bors
1/2 himalája só – nagyszemű
1/2 db lime leve

Sütéshez:
kókuszzsír

Parmezános-Kefires pogácsa tészta: (8 db)
2 cup=(2*250 ml) tönköly fehér búzaliszt
2 kk sütőpor
½ kk szódabikarbóna
1 kk himalája só
6 ek kockára vágott sózatlan vaj (125 g)
¾ cup kefir (250 ml ¾ része)
1/3 cup tejszín (1/3-os cupp-al mérve=80 ml)
10-15 dkg parmezán sajt – reszelve

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

* Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:

Ázsiai sült csirkecombok előfőzéseRopogós Parmezán sajtos pogácsa4Ropogós Parmezán sajtos pogácsa2

A csirke combokat, egy lábasba helyezzük, és a fenti alaplé fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és előfőzzük a csirkét háromnegyed részig, kb. 20 perc.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal15

Amíg előfő a csirkénk, addig készítsük el a parmezán sajtos pogácsánkat.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal19

Egy tálba tegyük bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük el, és adjuk hozzá a kockára vágott vajat, és morzsoljuk össze, nem kell teljesen, akkor jó, ha maradnak benne egy kis vaj darabkák is. Én egy műanyag lapáttal szoktam csak összekeverni, egy kicsit összevagdosni a lisztben a vajat.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal17

Ha összedolgoztuk a vajat nagyjából a liszttel, akkor adjuk hozzá a kefirt és a tejszint és 5 dkg reszelt parmezán sajtot. Gyúrjuk össze a tésztát. Kezünkkel lapítsuk ki és egy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal5

Kenjük meg a tetejét tejjel, egy ecset segítségével. Szórjuk meg borssal, reszelt parmezánnal a tetejét és tegyük a sütőbe sülni. 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Nekem a gázsütőn (hagyományos) előmelegített, ezt követően tartalékon 23 perc alatt sült meg.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa2

Amíg sül a friss pogácsánk, addig fejezzük be az Ázsiai sült csirkénket. Ha háromnegyedig előfőztük a csirke combokat, akkor lecsepegtetjük.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal3

Egy serpenyőbe vagy wokba kókuszzsírt hevítünk, és a forró olajba beletesszük, bőrével lefelé a csirkéket. Egy konyhai hőálló lapáttal, pedig locsolgatjuk azt a felit, amelyik felfelé van. Időnként kb. 3* megforgatjuk, és tovább locsolgatjuk a kókuszolajjal, azt a felit, amelyik mindig felfelé van. Kb. 5-8 perc alatt ropogósra sütjük, hogy a bőre és a csirke húsa szépen és egyenletesen ropogós legyen. Ha elkészült, egy tányérra szedjük, és tegyük félre.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal7

Egy száraz serpenyőbe, kétcsipetnyi nagy szemű sót – vagy nagy szemű chilis sót -, ázsiai szecsuani borst, és ötborst teflonba megpirítunk, utána mozsárba összetörjük.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal17

Ha készen vagyunk, akkor megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével – ízlés szerint –  és meglocsoljuk egy pici lime levével a sült csirkecombokat.

Ha kisültek a pogácsák, akkor kínáljuk az Ázsiai sült csirkéhez.

Ropogós Parmezán sajtos pogácsa-Ázsiai sült csirkecombokkal15

A Ropogós kefires pogácsa/marokkói pecsenyemártással és húspogácsával lévő receptemet pedig itt találjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/10/13/pasi-fogo-finomsagezt-ki-ne-hagyd/

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!