Vendégváró panini gyorsan…

Reggelizz, vacsorázz valami izgalmasabbat, vagy a betoppanó vendégeidet kínáld meg egy gyors, húsos panini szendviccsel. Az eredeti panini kelt tésztából van, és időm most nem volt, ezért kitaláltam ennek a gyors és egyszerű változatát. Panini sütő híján, Én – kényelmesen- és lustán – a serpenyőt hívtam segítségül a sütéshez. Arra gondoltam, hogy fogok venni ilyen panini sütőt, de végül is így egyszerűen megoldottam, úgy hogy felesleges pénz kidobás lenne. Nekem tökéletesen megfelel ez a variáció is. Próbáljátok ki, isteni finom, egészséges szendvics…🙂

Fűszeres húsos panini sült burgonyával/görög joghurttal

Hozzávalók:

375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt

125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehérliszt

250 g görög natúr joghurt

1 kk himalája só

½ sütőpor

Töltelék:

2 szelet tarja

¼ kk himalája só

2 kk barbecue Chili –Rub Dallas fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet kapni

(tartalmaz: koriander, feketebors, chili, tengeri só, mustár, fokhagyma, paprika, kömény, hagyma, oregánó fűszereket)

3 szelet burgonya – csíkokra vágva

Sütéshez:

2 ek kókuszzsír

Feltét:

1 ek mascarpone

csíkokra vágott sült fűszeres tarja

4 szem napon szárított paradicsom – csíkokra vágva

1 kisebb zöldhagyma

snidling

görög joghurt

Elkészítés:

A tarját sózzuk, és a barbecue chilis Dallas fűszerrel ízesítsük. Tegyük be a hűtőbe, lefedve, addig amíg elkészítjük a lepény kenyerünket.

* Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát. Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.

* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy!  De nem baj, ha az indiai kenyerünk egy kicsit rusztikusabb alakú…, így is szép lesz és nagyon finom…

*Tipp: Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük alufóliába, vagy folpackba és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.

Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, de most ne süssük meg teljesen készre, csak épp hogy…., ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal, addig, amíg kisütjük a többi lepény kenyereket. Ha készen vagyunk, tegyük félre.

Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt és a befűszerezett húst, süssük ropogósra. Ha kész, szedjük tányérra, és hagyjuk pihenni a húst egy 5 percig. Amíg pihen a húst, a csíkokra vágott burgonyát süssük ki a kókuszzsírban. Ha elkészültünk vele szedjük ki.

Mindennel elkészültünk, most állítsuk össze a tekercsünket. Egy lepénykenyeret kenjünk meg vékonyan mascarponéval, vágjuk fel az egyik húst vékony szeletekre, tegyük rá. Vágjunk fel csíkokra a szárított paradicsomot és szórjuk meg a hús tetejét a lepénykenyerünkön, ízesítsük zöldhagymával, snidlinggel. Ezt követően sült burgonyát tegyünk a tetejére és tekerjük fel.

1 ek kókusz olajat hevítsünk fel egy másik serpenyőbe, és a feltekert töltött indiai kenyerünk mindkét oldalát egy-két percig süssük meg ropogósra.

Melegen tálaljuk, kínáljunk hozzá görög joghurtot, és szórjuk meg a tetejét zöldhagymával, szárított paradicsommal és snidlinggel.

Jó étvágyat!

Klarissza

* Az eredeti panini kelt tésztából készül, puha péksüteményt általában reggelire, szendvicsként elkészítve fogyasztják az olaszok, de a kávézók egész napi kínálatában szerepel. A pékségek általában laposabbakat készítenek, mert a vendéglátásban a paninit kivasalják, vagyis kontakt grillben ropogósra melegítik a külsejét, így szolgálják fel, így kapja a jellegzetes hullámos-lapos külsőt a szendvics. Forrás: mindmegette

Címkék:
Tovább a blogra »