Reggelizz, vacsorázz valami izgalmasabbat, vagy a betoppanó vendégeidet kínáld meg egy gyors, húsos panini szendviccsel. Az eredeti panini kelt tésztából van, és időm most nem volt, ezért kitaláltam ennek a gyors és egyszerű változatát. Panini sütő híján, Én – kényelmesen- és lustán – a serpenyőt hívtam segítségül a sütéshez. Arra gondoltam, hogy fogok venni ilyen panini sütőt, de végül is így egyszerűen megoldottam, úgy hogy felesleges pénz kidobás lenne. Nekem tökéletesen megfelel ez a variáció is. Próbáljátok ki, isteni finom, egészséges szendvics…🙂
Fűszeres húsos panini sült burgonyával/görög joghurttal
Hozzávalók:
375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt
125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehérliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
½ sütőpor
Töltelék:
2 szelet tarja
¼ kk himalája só
2 kk barbecue Chili –Rub Dallas fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet kapni
(tartalmaz: koriander, feketebors, chili, tengeri só, mustár, fokhagyma, paprika, kömény, hagyma, oregánó fűszereket)
3 szelet burgonya – csíkokra vágva
Sütéshez:
2 ek kókuszzsír
Feltét:
1 ek mascarpone
csíkokra vágott sült fűszeres tarja
4 szem napon szárított paradicsom – csíkokra vágva
1 kisebb zöldhagyma
snidling
görög joghurt
Elkészítés:
A tarját sózzuk, és a barbecue chilis Dallas fűszerrel ízesítsük. Tegyük be a hűtőbe, lefedve, addig amíg elkészítjük a lepény kenyerünket.
* Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát. Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.
* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy! De nem baj, ha az indiai kenyerünk egy kicsit rusztikusabb alakú…, így is szép lesz és nagyon finom…
*Tipp: Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük alufóliába, vagy folpackba és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, de most ne süssük meg teljesen készre, csak épp hogy…., ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal, addig, amíg kisütjük a többi lepény kenyereket. Ha készen vagyunk, tegyük félre.
Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt és a befűszerezett húst, süssük ropogósra. Ha kész, szedjük tányérra, és hagyjuk pihenni a húst egy 5 percig. Amíg pihen a húst, a csíkokra vágott burgonyát süssük ki a kókuszzsírban. Ha elkészültünk vele szedjük ki.
Mindennel elkészültünk, most állítsuk össze a tekercsünket. Egy lepénykenyeret kenjünk meg vékonyan mascarponéval, vágjuk fel az egyik húst vékony szeletekre, tegyük rá. Vágjunk fel csíkokra a szárított paradicsomot és szórjuk meg a hús tetejét a lepénykenyerünkön, ízesítsük zöldhagymával, snidlinggel. Ezt követően sült burgonyát tegyünk a tetejére és tekerjük fel.
1 ek kókusz olajat hevítsünk fel egy másik serpenyőbe, és a feltekert töltött indiai kenyerünk mindkét oldalát egy-két percig süssük meg ropogósra.
Melegen tálaljuk, kínáljunk hozzá görög joghurtot, és szórjuk meg a tetejét zöldhagymával, szárított paradicsommal és snidlinggel.
Jó étvágyat!
Klarissza
* Az eredeti panini kelt tésztából készül, puha péksüteményt általában reggelire, szendvicsként elkészítve fogyasztják az olaszok, de a kávézók egész napi kínálatában szerepel. A pékségek általában laposabbakat készítenek, mert a vendéglátásban a paninit kivasalják, vagyis kontakt grillben ropogósra melegítik a külsejét, így szolgálják fel, így kapja a jellegzetes hullámos-lapos külsőt a szendvics. Forrás: mindmegette
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: