A túró rudit mindenki szereti, szerintem nagyon sokunk számára, főleg a gyerekeknek is az egyik legnagyobb kedvence. Könnyű finomság, a legjobb és leggyorsabb, érdemes házilag elkészíteni a túró rudit. Ugye milyen jól hangzik? Lehet henger alakú, lehet golyó formájú, kinek mi tetszik… én most az utóbbit választottam és egy kis mandulával megbolondítottam…🙂 Próbáljátok ki, hiszen ilyen formában az egészséges étrendbe is beillesztető…
Hozzávalók:
25 dkg light túró
1,5 ek kókuszcukor
2 ek mascarpone
1 csomag „Dr.Oetker Finesse” Bourbon vanília aroma – valódi természetes Bourbon vaníliából –
1 csomag „Dr.Oetker Finesse” reszelt citromhéj – szőlőcukorral és természetes aromával –
1-2 ek őrölt mandula
Formázáshoz:
őrölt mandula a formázáshoz
Bevonáshoz:
1 tábla 85% étcsokoládé
2 dkg vaj
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a túrót, cukrot, mascarponét, vanília aromát, reszelt citromhéjat és az őrölt mandulát, keverjük össze. – a túrót nem kell lecsepegtetni, mert a light eleve szárazabb állagú -.
*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Ha készen vagyunk, akkor egy tányérra szórjunk ki őrölt mandulát, és a túró masszából golyókat formázzunk, úgy hogy a kezünkbe őrölt mandulát teszünk, így nem fog ragadni a túrós massza, ezt követően tegyük egy műanyag tálkába.
*Természetesen, aki szeretné, túró rudi henger alakzatra is formázhatja. De én, ezt azért szeretem, a golyóformákat, mert ha sokat készítek – dupla, tripla adagot-, akkor fel szoktam használni sütemények töltésére, mely könnyen beilleszthető, és akkor nem kell vagdosnom a túró rudikat, hanem csak hipp-hopp és töltöm is a sütibe… 🙂
Ha elkészültünk, tegyük a mélyhűtőbe ½-1 órára.
Majd olvasszuk fel az étcsokoládét gőz felett, egy darabka vajjal. Amíg olvdozik magában a csokoládé, addíg egy műanyag tálkát, béleljünk ki alufóliával. Ezt követően mártó villa vagy műanyag nyalóka pálcika segítségével mártsuk bele a gőz felett megolvasztott, vajjal kevert étcsokoládéba a túrógolyókat.
Az alufóliával kibélelt tálkába, helyezzük a csokoládés túrógolyókat, tegyük vissza dermedésig, a mélyhűtőbe.
Vendégváró desszertnek is kiváló, illetve magunkat is kényeztethetjük egy ilyen finomsággal, és a gyerekeknek a bolti túró rúdi helyett kínálhatjuk tízóraira, uzsonnára.
Jó étvágyat!
Klarissza