Örök és megunhatatlan kedvenc…

A túró rudit mindenki szereti, szerintem nagyon sokunk számára, főleg a gyerekeknek is az egyik legnagyobb kedvence. Könnyű finomság, a legjobb és leggyorsabb, érdemes házilag elkészíteni a túró rudit. Ugye milyen jól hangzik? Lehet henger alakú, lehet golyó formájú, kinek mi tetszik… én most az utóbbit választottam és egy kis mandulával megbolondítottam…🙂 Próbáljátok ki, hiszen ilyen formában az egészséges étrendbe is beillesztető…

Wellness mandulás-citromos túró golyó

Hozzávalók:


25 dkg light túró

1,5 ek kókuszcukor

2 ek mascarpone

1 csomag „Dr.Oetker Finesse” Bourbon vanília aroma – valódi természetes Bourbon vaníliából –

1 csomag „Dr.Oetker Finesse” reszelt citromhéj – szőlőcukorral és természetes aromával –



1-2 ek őrölt mandula

Formázáshoz:

őrölt mandula a formázáshoz

Bevonáshoz:

1 tábla 85% étcsokoládé

2 dkg vaj

Elkészítés:

Egy tálba tegyük bele a túrót, cukrot, mascarponét, vanília aromát, reszelt citromhéjat és az őrölt mandulát, keverjük össze. – a túrót nem kell lecsepegtetni, mert a light eleve szárazabb állagú -.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

Ha készen vagyunk, akkor egy tányérra szórjunk ki őrölt mandulát, és a túró masszából golyókat formázzunk, úgy hogy a kezünkbe őrölt mandulát teszünk, így nem fog ragadni a túrós massza, ezt követően tegyük egy műanyag tálkába.

*Természetesen, aki szeretné, túró rudi henger alakzatra is formázhatja. De én, ezt azért szeretem, a golyóformákat, mert ha sokat készítek – dupla, tripla adagot-, akkor fel szoktam használni sütemények töltésére, mely könnyen beilleszthető, és akkor nem kell vagdosnom a túró rudikat, hanem csak hipp-hopp és töltöm is a sütibe… 🙂

Ha elkészültünk, tegyük a mélyhűtőbe ½-1 órára.

Majd olvasszuk fel az étcsokoládét gőz felett, egy darabka vajjal. Amíg olvdozik magában a csokoládé, addíg egy műanyag tálkát, béleljünk ki alufóliával. Ezt követően mártó villa vagy műanyag nyalóka pálcika segítségével mártsuk bele a gőz felett megolvasztott, vajjal kevert étcsokoládéba a túrógolyókat.

Az alufóliával kibélelt tálkába, helyezzük a csokoládés túrógolyókat, tegyük vissza dermedésig, a mélyhűtőbe.

Vendégváró desszertnek is kiváló,  illetve magunkat is kényeztethetjük egy ilyen finomsággal, és a gyerekeknek a bolti túró rúdi helyett kínálhatjuk tízóraira, uzsonnára.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »