Az egyszerűsége teszi, olyan különlegessé ezt a süteményt, és az, hogy munkahelyi süti napra készült…:) Olyan süteményt kellett kitalálnom, amit tej érzékenyek is fogyaszthatnak. Viszont annyira jó lett, hogy beilleszthető a mediterrán étrendbe is, ezért is imádjuk! Viszont ezzel a sütivel egy nagy baj van! Mire megkóstolnám, mindig megeszi valaki az összeset! 🙂 Ha egyszer kipróbálod, azt hiszem, minden héten ezt szeretnéd enni majd, hiszen ennél egyszerűbb, gyorsabb nincs is, hiszen összekevered és már is sütheted… És persze, hogy éjszaka is csemegézhetsz belőle…igazi éjszakai kedvenc…🙂 mert, nasizni jó…
Narancsos-Csokolédé pudingos varázs torta/Beának ajánlva…
Hozzávalók:
Csokoládé puding:
1 csomag Spar csokoládéízű pudingpor – főzős/cukormentes
(tartalmaz: kukoricakeményítő, zsírszegény kakaópor, étkezési só, aromák)
½ liter laktózmentes tej
1 tábla 85% „HEIDI DARK”étcsokoládé
4 ek kókuszcukor
2 narancs reszelt héja és
1 narancs leve
2 tojás
2 ek kókuszcukor vagy barna nádcukor
4 ek kókuszolaj
Száraz anyagok:
2 ek zsírszegény Holland kakaópor
22 dkg Bio tönköly fehér búzaliszt
1,5 csomag sütőpor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt.
Egy tálba a száraz anyagokat kimérjük, és elkeverjük. Ha kész tegyük félre.
A pudingport egy kevés hideg tejjel elkeverjük.
Ezt követően hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés mellet, majd ahogy kezd sűrűsödni, beletördeljük a tábla csokoládét, szépen elolvad benne és jó csokoládés lesz a pudingunk.
Ha kész, elzárjuk a hőt, és a fenti mennyiségű cukorral ízesítjük, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ha félig kihűlt reszeljük bele a narancs héját és adjuk hozzá a levét is.
Egy tálba a tojásfehérjét, egy pici csipet sóval habosra felverjük. Ha elkészültünk, akkor a tojás sárgáját cukorral habosra kikeverjük.
Ezt követően a kikevert cukros tojáshoz, hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük. Utána fokozatosan három kanalanként a lisztet és közben pedig lazítjuk a csokoládé pudinggal. Tehát felváltva liszt és pudingkrém.
Ha kész, akkor a csokoládés masszához, egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab -.
Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a csokoládé pudingos kakaós masszát.
Előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük. – 30 percnél tűpróba -.
Ha megsült a sütink, hagyjuk egy kicsit hűlni, amikor már jó, akkor vágjuk fel, és szórjuk meg kókuszcukorral, vagy porcukorral.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: