Egy szuper könnyű finomság délutánra! Krémesen mámorító ízű édesség, és egy nagy adag kókusz, ki tud ennek ellenállni? A kókuszos csokoládé a tetején szinte ámulatba ejt… Hihetetlenül gazdag, kényeztetés, tényleg megéri elkészíteni és egyszerűen 30 perc alatt készen van…:)
Csokoládés Raffaello szelet
Hozzávalók:
Tészta alaphoz:
4 tojás
12 dkg kókuszcukor
1,5 dl kókuszolaj
1,5 dl víz
28 dkg tönköly fehér búzaliszt
1,5 csomag sütőpor
csipet himalája só
Töltelék:
2 csomag *Dr. Oetker kókuszos pudingpor – főzős – cukormentes
775 ml liter tej
2 ek cukor
2 csapott ek mascarpone
1-2 ek tejszín
1 tábla SPAR PREMIUM kókuszos svájci fehér csokoládé
1 tábla 70-75 % étcsokoládé
Tetejére/közepére:
1 ek kókuszreszelék elosztva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
*Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni:
A 4 tojás sárgáját, kókusz cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az kókusz olajat, majd a vizet, és habosra keverjük.
Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a lisztet, sütőport. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.
A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab -.
Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. – 17 percnél tűpróba -.
Amíg sül a sütink, addig készítsük el a kókuszos pudingunkat. Egy lábasba öntsük bele a pudingport, egy kis hideg tejjel öntsük fel, és jól keverjük el egy habverővel, vagy fakanál, ezt követően adjuk hozzá a többi tejet is. Forraljuk fel, akkor jó, ha besűrűsödik. Ha kész, akkor vegyük le a tűzhelyről, és tegyük bele a cukrot, és jól keverjük el, tegyük félre.
Ha a pudingunk egy kicsit hűlt, kb. 5-10 perc, akkor keverjük hozzá a mascarponét és a tejszínt.
Közben már el is készült a sütink is. Egy kicsit hagyjuk hűlni. Ezt követően, vegyük le a kapcsos tortaforma peremét, és vágjuk ketté a tortát, és hagyjuk tovább pihenni egy kicsit, amíg elkészítjük az olvasztott csokoládét.
A következő lépés, hogy gőz felett, a fehér csokoládét olvasszuk meg, ha kész, öntsük a kókuszos pudingunkhoz. Ezt követően vegyük ketté a pudingot, tegyük a felét, egy másik tálkába.
Most következzen az étcsokoládé felolvasztása, ha ezzel is elkészültünk, akkor ez egyik pudinghoz (amit kettészedtünk), keverjük hozzá az olvasztott étcsokoládénkat.
Következzen a süti összeállítása. Kenjük meg a sima (fehér kókuszos) puding krémmel a tortánkat, szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel, és helyezzük vissza a másik tortalapot a krémes felére.
Ez után tegyük vissza a kapcsos tortaforma oldalát, és a torta tetejére az étcsokoládés kókuszos pudingos krémel kenjük el. Ha kész szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.
Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, ezt követően kínálhatjuk a vendégeinknek.
*Tipp: Dr. Oetker kókuszos pudingpor (főzős-cukormentes) összetevői: kukoricakeményítő, kókuszreszelék, természetes aroma, étkezési só
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: