Hétköznapi családi gyors fogás…

Meg merem kockáztatni, hogy a legfinomabb sajtos csirkét látjátok most a képen! Egy igazán könnyed, egyszerű hétköznapi családi fogás, de akár egy tökéletes szombati ebéd is lehet. Ezt bizony, könnyedén bárki el tudja készíteni.:)

Tejszínes füstölt mozzarellás csirke/krumplipürével

Hozzávalók:

4 db csirkecomb felső

Fűszerek:

2 kk ötbors fűszer-mozsárban összetörve

1/2 kk himalája só

10 dkg húsos bacon

2 db zöldhagyma

10-15 dkg cheddar és trappista sajt

10-15 dkg szeletelt füstölt kerek mozzarella

pici chili pehely

1 zacskó tejszín

Köret:

Tejszínes krumplipüré

1 kg krumpli

1-2 kk himalája só – ízlés szerint

5 dkg vaj

1 dl tej

1 dl tejszín

szerecsendió – ez elhagyható, aki nem szereti

Sütéshez:

2-3 ek kókuszzsír

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:

A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd tegyük fel annyi vízben, ami pont ellepi. Ízesítsük himalája sóval, és lassú tűzön főzzük puhára.

Amíg fő a krumpli a csirkét készítsük el, bevagdossuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, kókuszzsírt felforrósítunk, a csirkéket bőrével lefelé belefektetjük. Elősütjük az egyik, majd a másik oldalt ropogósra, kb. háromnegyedig. Ha kész, tegyük félre.

Ezt követően vágjuk fel a zöldhagymát karikára, és a bacont. – ha nem apróra vágottat vettünk -. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe a csirkecombokat, szórjuk meg chili pehellyel, baconnal, zöldhagymával. Locsoljuk meg 4-5 ek kókuszolajjal, amiben sütöttük a csirkét. Szórjuk rá, a reszelt sajtot, tegyük rá a szeletelt mozzarellát, és öntsük fel tejszínnel. Ha elkészültünk, tegyük a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.

Amire a sütőbe tesszük a csirkét, addigra elkészült a krumplink is, megfőtt. Szűrjük le és készítsük el a krumpli pürét. Adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel keverjük simára. Közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt – annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz – de még nem folyik szét, hanem olyan szép krémes állagú lesz. Aki szereti, reszelhet bele egy kicsi szerecsendiót, de ne sokat, mivel nagyon intenzív az íze.

A megsült sajtos-tejszínes csirkénket tálaljuk a selymesen lágy krumplipürével. Kínálásnál, szórjuk meg zöldhagymával, díszítsük félbe vágott koktélparadicsommal.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »