Meg merem kockáztatni, hogy a legfinomabb sajtos csirkét látjátok most a képen! Egy igazán könnyed, egyszerű hétköznapi családi fogás, de akár egy tökéletes szombati ebéd is lehet. Ezt bizony, könnyedén bárki el tudja készíteni.:)
Tejszínes füstölt mozzarellás csirke/krumplipürével
Hozzávalók:
4 db csirkecomb felső
Fűszerek:
2 kk ötbors fűszer-mozsárban összetörve
1/2 kk himalája só
10 dkg húsos bacon
2 db zöldhagyma
10-15 dkg cheddar és trappista sajt
10-15 dkg szeletelt füstölt kerek mozzarella
pici chili pehely
1 zacskó tejszín
Köret:
Tejszínes krumplipüré
1 kg krumpli
1-2 kk himalája só – ízlés szerint
5 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejszín
szerecsendió – ez elhagyható, aki nem szereti
Sütéshez:
2-3 ek kókuszzsír
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:
A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd tegyük fel annyi vízben, ami pont ellepi. Ízesítsük himalája sóval, és lassú tűzön főzzük puhára.
Amíg fő a krumpli a csirkét készítsük el, bevagdossuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, kókuszzsírt felforrósítunk, a csirkéket bőrével lefelé belefektetjük. Elősütjük az egyik, majd a másik oldalt ropogósra, kb. háromnegyedig. Ha kész, tegyük félre.
Ezt követően vágjuk fel a zöldhagymát karikára, és a bacont. – ha nem apróra vágottat vettünk -. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe a csirkecombokat, szórjuk meg chili pehellyel, baconnal, zöldhagymával. Locsoljuk meg 4-5 ek kókuszolajjal, amiben sütöttük a csirkét. Szórjuk rá, a reszelt sajtot, tegyük rá a szeletelt mozzarellát, és öntsük fel tejszínnel. Ha elkészültünk, tegyük a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.
Amire a sütőbe tesszük a csirkét, addigra elkészült a krumplink is, megfőtt. Szűrjük le és készítsük el a krumpli pürét. Adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel keverjük simára. Közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt – annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz – de még nem folyik szét, hanem olyan szép krémes állagú lesz. Aki szereti, reszelhet bele egy kicsi szerecsendiót, de ne sokat, mivel nagyon intenzív az íze.
A megsült sajtos-tejszínes csirkénket tálaljuk a selymesen lágy krumplipürével. Kínálásnál, szórjuk meg zöldhagymával, díszítsük félbe vágott koktélparadicsommal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: