Maradékból is lehet finom vacsora…

Mit főzzél ma vacsira? Hát ezt… Ha ebből készítesz, szendvicset garantáltan nem marad éhen senki! Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Érdemes kipróbálni, mert egészséges, laktató és isteni finom…:) Mindennel együtt 30 perc alatt készen van… És akkora sikere lett, hogy rögtön gondolkodhatok a következő recepten…:)

Sonkás-sajtos indiai tekercs/kapros mártással

Teljeskiörlésű indiai lepénykenyér

Hozzávalók:

375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt

125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehérliszt

250 g görög natúr joghurt

1 kk himalája só

½ sütőpor

Feltét:

sonka felvágott – vagy ki, amit talál otthon

reszelt cheddar sajt – reszelve

2 db paprika

egy kis snidling

2 db zöldhagyma

+

Kapros mártás: (a sajtos rolómnál maradt, töltelékkel készítettem) blog bejegyzést itt találod:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/10/24/egyszeruen-otletesen-orulten-jo-lett/

Sütéshez:

kókuszzsír

Elkészítés:

Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát.

* Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni:

Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra.

Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.

* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy!  De nem baj, ha az indiai kenyerünk egy kicsit rusztikusabb alakú…, így is szép lesz és nagyon finom…

*Tipp: Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük folpackba és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.

Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, de most ne süssük meg teljesen készre, csak épp hogy…., csak egy kis színt kapjon. Ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal, addig, amíg kisütjük a többi lepény kenyereket.

Ha készen vagyunk, akkor kenjük meg kapros mártással, tegyük rá a sonkát, a vékony csíkokra vágott paprikát, szórjuk meg reszelt sajttal, snidlinggel és zöldhagymával.

Elkészültünk tekerjük fel, és hevítsük egy serpenyőbe egy ½ ek kókuszsírt és süssük ropogósra a lepénykenyér tekercseket.

Melegen kínáljuk, tálalásnál még megszórhatjuk snidlinggel, sült hagymával.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »