Mit főzzél ma vacsira? Hát ezt… Ha ebből készítesz, szendvicset garantáltan nem marad éhen senki! Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Érdemes kipróbálni, mert egészséges, laktató és isteni finom…:) Mindennel együtt 30 perc alatt készen van… És akkora sikere lett, hogy rögtön gondolkodhatok a következő recepten…:)
Sonkás-sajtos indiai tekercs/kapros mártással
Teljeskiörlésű indiai lepénykenyér
Hozzávalók:
375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt
125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehérliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
½ sütőpor
Feltét:
sonka felvágott – vagy ki, amit talál otthon
reszelt cheddar sajt – reszelve
2 db paprika
egy kis snidling
2 db zöldhagyma
+
Kapros mártás: (a sajtos rolómnál maradt, töltelékkel készítettem) blog bejegyzést itt találod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/10/24/egyszeruen-otletesen-orulten-jo-lett/
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítés:
Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát.
* Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni:
Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra.
Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.
* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy! De nem baj, ha az indiai kenyerünk egy kicsit rusztikusabb alakú…, így is szép lesz és nagyon finom…
*Tipp: Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük folpackba és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, de most ne süssük meg teljesen készre, csak épp hogy…., csak egy kis színt kapjon. Ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal, addig, amíg kisütjük a többi lepény kenyereket.
Ha készen vagyunk, akkor kenjük meg kapros mártással, tegyük rá a sonkát, a vékony csíkokra vágott paprikát, szórjuk meg reszelt sajttal, snidlinggel és zöldhagymával.
Elkészültünk tekerjük fel, és hevítsük egy serpenyőbe egy ½ ek kókuszsírt és süssük ropogósra a lepénykenyér tekercseket.
Melegen kínáljuk, tálalásnál még megszórhatjuk snidlinggel, sült hagymával.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: