Klarissza Blogja

Maradékból is lehet finom vacsora…

Mit főzzél ma vacsira? Hát ezt… Ha ebből készítesz, szendvicset garantáltan nem marad éhen senki! Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Érdemes kipróbálni, mert egészséges, laktató és isteni finom…:) Mindennel együtt 30 perc alatt készen van… És akkora sikere lett, hogy rögtön gondolkodhatok a következő recepten…:)

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással13Sonkás-sajtos indiai tekercs/kapros mártással
Teljeskiörlésű indiai lepénykenyér
Hozzávalók:
375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt
125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehérliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
½ sütőpor

 

Feltét:
sonka felvágott – vagy ki, amit talál otthon
reszelt cheddar sajt – reszelve
2 db paprika
egy kis snidling
2 db zöldhagyma
+
Kapros mártás: (a sajtos rolómnál maradt, töltelékkel készítettem) blog bejegyzést itt találod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/10/24/egyszeruen-otletesen-orulten-jo-lett/

Sütéshez:
kókuszzsír

Elkészítés:
Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát.

* Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni:

Sonkás-sajtos indiai tekercs előkészítése1Sonkás-sajtos indiai tekercs előkészítése2Sonkás-sajtos indiai tekercs előkészítése3Sonkás-sajtos indiai tekercs előkészítése5

Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra.

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással9

Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással10

* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy!  De nem baj, ha az indiai kenyerünk egy kicsit rusztikusabb alakú…, így is szép lesz és nagyon finom…

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással13

*Tipp: Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük folpackba és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással2

Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, de most ne süssük meg teljesen készre, csak épp hogy…., csak egy kis színt kapjon. Ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal, addig, amíg kisütjük a többi lepény kenyereket.

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással12

Ha készen vagyunk, akkor kenjük meg kapros mártással, tegyük rá a sonkát, a vékony csíkokra vágott paprikát, szórjuk meg reszelt sajttal, snidlinggel és zöldhagymával.

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással4

Elkészültünk tekerjük fel, és hevítsük egy serpenyőbe egy ½ ek kókuszsírt és süssük ropogósra a lepénykenyér tekercseket.

Sonkás-sajtos indiai tekercs-kapros mártással6

Melegen kínáljuk, tálalásnál még megszórhatjuk snidlinggel, sült hagymával.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!