Málnás-csokoládés szülinapi torta/pirított mandulával…

Krémesen-málnásan mámorító ízű édesség, melyre bizony, nem lehet nemet mondani! Hihetetlenül gazdag, kényeztetés, és könnyen elkészíthető, csak 20 perc a többit a sütőben tölti egymagában… Próbáljátok ki, akár szülinapra, névnapra, ha gyorsan kell valami finomság…:) mert tényleg megéri és egyszerűen elkészíthető…

Málnás-csokoládés szülinapi torta pirított mandulával

Hozzávalók:

Tészta alaphoz:

4 tojás

12 dkg kókuszcukor

1,5 dl kókuszolaj

1,5 dl víz

26 dkg tönköly fehér búzaliszt

1,5 csomag sütőpor

2 ek Holland light zsírszegény kakaópor

pici csipet himalája só

Töltelék:

1 doboz sűrített tej (397 g nettó)

½ kg mirelit málna

Tetejére:

1 tábla étcsokoládé 70-75%

25 g kókuszzsír vagy vaj

pirított mandula– apróra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

*Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni:

A 4 tojás sárgáját, kókusz cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az kókusz olajat, majd a vizet, és habosra keverjük.

Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a lisztet, sütőport és kakaóport. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.

A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a kakaós masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab -.

Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a kakaós masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. – 17 percnél tűpróba -.

Amíg sül a sütink, addig egy turmixba, tegyük bele a fagyasztott málnát, és daráljuk össze. Ha kész tegyük félre.

Ha megsült a sütemény, – nem baj, ha egy kicsit megrepedt a teteje, most igazán hasznát vesszük… 🙂 akkor vegyünk elő egy kisebb fakanalat, és a gömbölyű nyelével szúrjunk lyukakat a süteménybe.

Ha elkészültünk, akkor egy doboz sűrített tejet, keverjünk össze az előzőekben összedarált fagyasztott málnával és csurgassunk bele a lyukakba, ha ez megvan, a tetején maradt málnás öntetet, kenjük el egy ecset segítségével, és egy kicsit ütögessük a torta alját a konyha asztalhoz, így jobban elrendeződik a málnás krém a lyukakba, és tegyük félre, hogy a sütemény ki hűljön.

Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe kb. 10-15 percre.

Egy maréknyi mandula pelyhet egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Vigyázva meg ne égjen. Ha kész, öntsük ki egy kis tálkába.

Ez után készíthetjük is a tetejére a csokoládémázat. Az étcsokoládét gőz fölött egy darabka kókuszzsírral, vagy vajjal olvasszuk meg és ezt is öntsük a tetejére, és szépen, óvatosan kenjük el a tetején, szórjuk meg pirított mandulával és tegyük vissza dermedésig a hűtőbe.

Kínálásnál vegyes gyümölccsel díszíthetjük.

Dermedés ide, dermedés oda a hűtőbe, nem lehetett ellenállni neki, fotózás, és hát persze, hogy szülinapkor azonnali falatozás… 🙂 Amúgy is én így jobban szeretem… 🙂 A lényeg, hogy, nem túl édes, hisz maga a tésztájában is kevés cukrot tettem, és az 1 doboz sűrített tej, csak épphogy megédesíti az egész tortát. A savanykásabb málna íz, igazán kiemeli és összharmóniába hozza a csokoládé ízét. Megbolondítva pirított mandulapehellyel, igazán roppanós íz kavalkád alakul ki. Isteni finom és mondom, hogy imádni való finomság…  Bátran készítsétek el…

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »