Krémesen-málnásan mámorító ízű édesség, melyre bizony, nem lehet nemet mondani! Hihetetlenül gazdag, kényeztetés, és könnyen elkészíthető, csak 20 perc a többit a sütőben tölti egymagában… Próbáljátok ki, akár szülinapra, névnapra, ha gyorsan kell valami finomság…:) mert tényleg megéri és egyszerűen elkészíthető…
Hozzávalók:
Tészta alaphoz:
4 tojás
12 dkg kókuszcukor
1,5 dl kókuszolaj
1,5 dl víz
26 dkg tönköly fehér búzaliszt
1,5 csomag sütőpor
2 ek Holland light zsírszegény kakaópor
pici csipet himalája só
Töltelék:
1 doboz sűrített tej (397 g nettó)
½ kg mirelit málna
Tetejére:
1 tábla étcsokoládé 70-75%
25 g kókuszzsír vagy vaj
pirított mandula– apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
*Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni:
A 4 tojás sárgáját, kókusz cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az kókusz olajat, majd a vizet, és habosra keverjük.
Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a lisztet, sütőport és kakaóport. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.
A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a kakaós masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab -.
Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a kakaós masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. – 17 percnél tűpróba -.
Amíg sül a sütink, addig egy turmixba, tegyük bele a fagyasztott málnát, és daráljuk össze. Ha kész tegyük félre.
Ha megsült a sütemény, – nem baj, ha egy kicsit megrepedt a teteje, most igazán hasznát vesszük… 🙂 akkor vegyünk elő egy kisebb fakanalat, és a gömbölyű nyelével szúrjunk lyukakat a süteménybe.
Ha elkészültünk, akkor egy doboz sűrített tejet, keverjünk össze az előzőekben összedarált fagyasztott málnával és csurgassunk bele a lyukakba, ha ez megvan, a tetején maradt málnás öntetet, kenjük el egy ecset segítségével, és egy kicsit ütögessük a torta alját a konyha asztalhoz, így jobban elrendeződik a málnás krém a lyukakba, és tegyük félre, hogy a sütemény ki hűljön.
Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe kb. 10-15 percre.
Egy maréknyi mandula pelyhet egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Vigyázva meg ne égjen. Ha kész, öntsük ki egy kis tálkába.
Ez után készíthetjük is a tetejére a csokoládémázat. Az étcsokoládét gőz fölött egy darabka kókuszzsírral, vagy vajjal olvasszuk meg és ezt is öntsük a tetejére, és szépen, óvatosan kenjük el a tetején, szórjuk meg pirított mandulával és tegyük vissza dermedésig a hűtőbe.
Kínálásnál vegyes gyümölccsel díszíthetjük.
Dermedés ide, dermedés oda a hűtőbe, nem lehetett ellenállni neki, fotózás, és hát persze, hogy szülinapkor azonnali falatozás… 🙂 Amúgy is én így jobban szeretem… 🙂 A lényeg, hogy, nem túl édes, hisz maga a tésztájában is kevés cukrot tettem, és az 1 doboz sűrített tej, csak épphogy megédesíti az egész tortát. A savanykásabb málna íz, igazán kiemeli és összharmóniába hozza a csokoládé ízét. Megbolondítva pirított mandulapehellyel, igazán roppanós íz kavalkád alakul ki. Isteni finom és mondom, hogy imádni való finomság… Bátran készítsétek el…
Jó étvágyat!
Klarissza