Itt a hosszú hétvége, ami egy remek lehetőség arra, hogy kipróbáld ezt az isteni finom dupla sajtos tekervényt…:) Miért vennéd a pékségben, közértbe, mikor otthon is egyszerűen elkészítheted! Sőt egészségesen, mert vajmentes a tölteléke. Amit a boltban árulnak, nekem nem ízlik, életemben csak 1* kóstoltam, elég is volt belőle…, meg hát az már nem ropogós… így kialakítottam az én verziómat, hisz a sajtos roló is lehet jó! és tényleg csak, fél óra az egész… 🙂
Dupla sajtos-kapros ropogós roló
Hozzávalók:
1 csomag light leveles tészta – Aldi
Töltelék:
3 ek mascarpone
1 doboz light Philadelphia sajt
¼ snidling
½ kk himalája só
3-4 ek tejszín
½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
¼ csomag friss kapor
1 kis darab parmezán sajt – reszelve
7 dkg cheddar sajt – reszelve
5 dkg sonka – apróra vágva
Tetejére:
olvasztott vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Ezt követően készítsük elő a rolók töltelékét. Egy tálba keverjük össze a fenti hozzávalókat, és tegyük félre.
Nem várok holnapig… holnapig!… Nekem nincsen rolósütőm (de majd beinvitálok egyre, nem is drága 990,- Ft akciósan), de hát addig nem várhattam, amíg beszerzem.., mert én most akartam enni ilyen finomságot…
Így hát mit volt, mit tenni, a konyhámban lévő kanalaimat hívtam segítségül a sütéshez. Mindegyik kanalat bevontam alufóliával, szorosan. 🙂 és erre fogom rátekerni a leveles tésztát, és így sütőm majd meg. Tehát akinek nincsen ilyen rolósütője, és máris ki szeretné próbálni a receptemet, és nem tud várni holnapig 🙂 az, használja a kanalait otthon… 🙂 Jó szolgálatot tesz…
Amúgy itt is lehet kapni rolósütőt:
http://www.edenyek.hu/index.php?route=product/product&product_id=389
Szóval visszatérve a recepthez, kihajtogatjuk a leveles tésztát, egy derelye vágóval, vagy késsel kb. két centis csíkokat vágunk, megkenjük olvasztott vajjal.
Ezt követően, két bevont kanalat összefogtam, és a tésztát elkezdem feltekerni a sütőlapról. Nem kell nagyon szorosra tekerni, – de azért le se essen róla -, mivel, ha túl szorosra tekerjük fel, akkor nehezebben jön le róla, és még össze is törhet a megsült tésztánk. Csak óvatosan bánjunk vele…:) Egy sütőlemezre sütőpapírt helyeztem és erre tettem a betekert kanalaimat.
Megkentem olvasztott vajjal, és az előmelegített sütőben 19-20 perc alatt készre sütöttem.
Ha elkészültek a rolóim, akkor még melegen lehúztam a kanalakról és hagytam kihűlni egy kicsit. Vigyázat, mert túl forró a kanál, tehát használjunk konyharuhát, mindkét végénél, a kanálnál.
Amíg hűl a tészta, addig a tölteléket tegyük egy habzsákba/nyomózsákba, vagy töltőbe és ezt követően, töltsük meg a rolókat, úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. Itt is óvatosan bánjunk a megsült tésztával, nehogy összetörjük.
A sajtos rolók végét apróra vágott snidlinggel és reszelt sajt keverékével szórjuk meg, és máris fogyaszthatjuk.
*Tipp: A tészta akkor nem jön le a kanálról, (gondolom, így lesz majd a formánál is), ha nem sült meg, vagy ha nem forrón szedjük le.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: