Klarissza Blogja

Mámorító ízű…

Egy fárasztó nap után egy kis kényeztetésre vágysz? Itt ez süti, amiből egy szelet nem elég! Csak összekevered, megkened és megsütöd! Egy különleges, de mégis pofonegyszerű vacsi ötlet, egy forró kakaóval, vagy teával tényleg isteni kényeztetés egy hosszú nap után. Mennyeien krémesen túrós és a finom barack csak úgy csillog-villog a sütink között, a tetején a ropogós mandula nyami-nyami, kényeztetve egy kis juharsziruppal… Hűha, na még egy szelettel eszek belőle… mert receptírás közben csak úgy csorog a nyálam…:) Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom…


Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával3Túrós – barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával
Hozzávalók:
2 csomag réteslap
kb. 10-15 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj

Töltelék:
500 g túró vagy ricotta
20 dkg  mascarpone

 

2 tojás sárgája
185 ml  kókuszcukor vagy Agave szirup
1 nagy citrom reszelt héja
1 db őszibarack befőtt – lecsepegtetve, félbe vágva

Máz:
juharszirup
pirított apróra vágott mandula

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

Túrós-barackos rétes előkészület1Túrós-barackos rétes előkészület2Túrós-barackos rétes előkészület3Túrós-barackos rétes előkészület4

Túrós-barackos rétes előkészület5Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával8Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával9Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával11

Készítsük el a rétes töltelékét. Egy tálban a fenti töltelék hozzávalókat, keverjük el egy robotgéppel, de csak épp hogy, mert ha nagyon elkeverjük, akkor a túró úgymond kicsapódhat. De egy fakanállal is jól el tudjuk keverni. Ha elkészültünk, tegyük félre. (Ne ijedjünk meg, a kókuszcukortól, karamellás színe lesz, viszont az élvezeti értéke fenomenális, és a lényeg, hogy egészséges sütemény. Viszont édesíthetjük, Agave sziruppal is.)

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával2

A tepsit kenjük ki kézzel, egy darabka kókuszsírral vagy vajjal.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával4

Ezt követően, az egyik csomag réteslapot szétszedjük, és megkenünk, egyenként olvasztott kókuszzsírral vagy vajjal, egy ecset segítségével, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával9

Ha elkészültünk, helyezzük a tepsibe, és egyengessük el a széleknél, egy picit és óvatosan nyomkodjuk meg.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával3

Az előre elkészített tölteléket tegyük a réteslapokra, simítsuk el, és szeletelt őszibarackot tegyünk a tetejére.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával5

Ha elkészültünk, a következő csomag réteslapot szintén vajazzuk meg, és egyben tegyük a tetejére.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával7

Simítsuk és egy kicsit a széleket nyomkodjuk be, a tepsiből kilógó réteslapot, vágjuk le körbe egy ollóval. Ezt követően a széleket hajtsuk be, úgymond zárjuk be a széleket.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával1

Kenjük meg a tetejét olvasztott kókusz olajjal/vagy vajjal, és egy késsel vagdossuk be átlósan a tetejét. Ha elkészültünk, tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 35-45 perc alatt ropogósra, arany barnára sütjük.

Túrós-barackos rétes juharsziruppal és pirított mandulával6

Amíg sül a túrós-barackos rétesünk, addig egy maréknyi mandula pelyhet, egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Ha kész, öntsük ki egy tányérba, ne hagyjuk benne, mert a forró serpenyőbe tovább pirulhat.

Az elkészült rétesünk tetejét locsoljuk meg juharsziruppal és szórjuk meg pirított mandulával.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!