Már a nagyim is tudta, hogy jól lakathat egy családot az egyik legolcsóbb és legfinomabb egytál étellel…
Viszont, én egy kicsit felturbóztam, mivel a leányzóm a sima és egyszerű változatát, amit még én is megtanultan anno, soha de soha nem ette meg. Ez volt az első étel, amit megtanítottam neki főzni, jaj de utálta. Mindig azt mondta, hogy ő, e nélkül is meg fog tanulni főzni, – és igaza lett 🙂 -, és amúgy is a hagyományossal, finoman szólva is, ki lehet kergetni a világból. Mindig mondta, anno találjam ki másképpen, akkor biztos tuti megeszi, hiszen az alapanyagokat külön-külön szereti… Így, amióta kitaláltam ezt a receptet, a régi feledésbe merült, viszont sláger lett nálunk, ez az egyszerű, pikánsan és gazdagon elkészített változat…
Szóval töltsd pihenéssel az estét, és főzz vacsit fél óra alatt… Isteni finom, sűrű, szaftos, pikánsan csípős egytál étel, és ígérem, mind a tíz ujjadat megnyalod utána…:), hisz a titok nyitja a 3 féle kolbász íz hatása, és a fűszerezés…:)
Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon
Hozzávalók:
10 db közepes krumpli
1 ek kókuszzsír
5 dkg húsos bacon – apróra vágva
1 nagy vöröshagyma
4 db zöldhagyma – szárával együtt
1 nagyobb zöldpaprika
2 szem paradicsom
½ Cabanossi füstölt classic sült kolbász – Aldi
¼ Chorizo kolbász – Lidl
2 db debreceni kolbász
Fűszerek:
1 bio húsleves kocka
1 kk *himalája só
1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
½ kk *Aschar masala csípős fűszer – Ázsiai boltban lehet kapni
1 kk pirospaprika
¼ chili
Nokedli:
3 púpos ek tönköly fehér búzaliszt
1 tojás
½ kk himalája só
20-25 ml víz
Elkészítés:
Megpucoljuk a krumplit és kockára vágjuk, megmossuk és vizet öntünk rá.
*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Egy lábasban felhevítjük a kókuszzsírt, és az apróra vágott bacont rádobjuk, és elkezdjük pirítani, addig felvágjuk apróra a hagymákat, félbe/negyedbe a paprikát, a paradicsomot és a kolbászokat.
Időközben, amikor már pirult a bacon, akkor hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük egy kicsit, és amikor már világos/átlátszó színe van, beletehetjük a paprikát és a paradicsomot, kolbászokat. Jól keverjük el, és pirítsuk tovább., kb. 5-7 perc.
Ezt követően a fenti fűszerekkel ízesítjük, és rádobjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ép hogy ellepje. Tartalék lángon puhára főzzük.
Amíg fő a paprikás krumplink, addig készítsük el a nokedlit. Egy mélytányérba a fenti hozzávalókat összerakjuk, és egy evőkanállal, simára elkeverjük.
Ha megfőtt a pikáns paprikás krumplink, akkor beleszaggatjuk egy evőkanál segítségével a nokedlit. Oly módon, hogy mindig belemártjuk a forró lébe a kanalunkat, így könnyen lecsusszan róla a nokedli.
Ha elkészültünk, még egy percig összeforraljuk, és azonnal tálalhatjuk, friss bagettel, kovászos uborkával kínáljuk.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: