Klarissza Blogja

Egy pillanat és az isteni inspiráció…

Már a nagyim is tudta, hogy jól lakathat egy családot az egyik legolcsóbb és legfinomabb egytál étellel…

 

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon18

 

Viszont, én egy kicsit felturbóztam, mivel a leányzóm a sima és egyszerű változatát, amit még én is megtanultan anno, soha de soha nem ette meg. Ez volt az első étel, amit megtanítottam neki főzni, jaj de utálta. Mindig azt mondta, hogy ő, e nélkül is meg fog tanulni főzni, – és igaza lett 🙂 -, és amúgy is a hagyományossal, finoman szólva is, ki lehet kergetni a világból. Mindig mondta, anno találjam ki másképpen, akkor biztos tuti megeszi, hiszen az alapanyagokat külön-külön szereti… Így, amióta kitaláltam ezt a receptet, a régi feledésbe merült, viszont sláger lett nálunk, ez az egyszerű, pikánsan és gazdagon elkészített változat…

 

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon21

Szóval töltsd pihenéssel az estét, és főzz vacsit fél óra alatt… Isteni finom, sűrű, szaftos, pikánsan csípős egytál étel, és ígérem, mind a tíz ujjadat megnyalod utána…:), hisz a titok nyitja a 3 féle kolbász íz hatása, és a fűszerezés…:)

 

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon16

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon
Hozzávalók:
10 db közepes krumpli
1 ek kókuszzsír
                          5 dkg húsos bacon – apróra vágva
1 nagy vöröshagyma
                          4 db zöldhagyma – szárával együtt
    1 nagyobb zöldpaprika

2 szem paradicsom
½ Cabanossi füstölt classic sült kolbász – Aldi
¼ Chorizo kolbász – Lidl
2 db debreceni kolbász

Fűszerek:
1 bio húsleves kocka
1 kk *himalája só
                                         1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
                                              ½ kk *Aschar masala csípős fűszer – Ázsiai boltban lehet kapni
1 kk pirospaprika
¼ chili

Nokedli:
3 púpos ek tönköly fehér búzaliszt
1 tojás
½ kk himalája só
20-25 ml víz

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon21

Elkészítés:
Megpucoljuk a krumplit és kockára vágjuk, megmossuk és vizet öntünk rá.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

20141019_15522520141019_15561020141019_16072120141019_165835

20141019_16435420141019_16491220141019_165005

Egy lábasban felhevítjük a kókuszzsírt, és az apróra vágott bacont rádobjuk, és elkezdjük pirítani, addig felvágjuk apróra a hagymákat, félbe/negyedbe a paprikát, a paradicsomot és a kolbászokat.

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon18

Időközben, amikor már pirult a bacon, akkor hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük egy kicsit, és amikor már világos/átlátszó színe van, beletehetjük a paprikát és a paradicsomot, kolbászokat. Jól keverjük el, és pirítsuk tovább., kb. 5-7 perc.

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon21

Ezt követően a fenti fűszerekkel ízesítjük, és rádobjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ép hogy ellepje. Tartalék lángon puhára főzzük.

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon25

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon15

Amíg fő a paprikás krumplink, addig készítsük el a nokedlit. Egy mélytányérba a fenti hozzávalókat összerakjuk, és egy evőkanállal, simára elkeverjük.

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon16

Ha megfőtt a pikáns paprikás krumplink, akkor beleszaggatjuk egy evőkanál segítségével a nokedlit. Oly módon, hogy mindig belemártjuk a forró lébe a kanalunkat, így könnyen lecsusszan róla a nokedli.

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon1

Ha elkészültünk, még egy percig összeforraljuk, és azonnal tálalhatjuk, friss bagettel, kovászos uborkával kínáljuk.

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon3


A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!