Kedves Drága Olvasóim!
Nekem bizony minden kis figyelmesség számít az olvasóimtól…:) A www.mytaste.hu oldalon bekerültem a héten a TOP 10 gasztroblogok közé (417 blog közül) 6. helyezettként, hetente 14804 látogatottsággal.
Köszönöm mindenkinek, aki látogatja a blogomat, kedveli/megosztja/elkészíti a receptjeimet, és mindenképpen köszönöm a mystaste oldalnak.
Továbbá köszönöm a http://cafeblog.hu/ és a http://www.nlcafe.hu/ csapatának, mert az ő támogatásuk nélkül ez nem jött volna létre… Igazi, kis szuper erős cafeblogos csapat kovácsolódott össze, akik tényleg támogatják, segítik egymást… 🙂 sőt sok barátság létrejött, ami bizony kincs a mai világban…
És akkor jöjjön egy kis áttekintés az elmúlt 1 évemről:
2013. 09. 21-én, igen, egy éve már, 393 napja indítottam útjára a Klarissza Falatozója blog oldalamat. Úgy, hogy bizony ünnepelhetem az 1 éves évfordulót, az ajándékot tőletek kaptam, a helyezéssel…:) Ez a legszebb szülinapi ajándék…:)
Visszatérve a blog indulásra, az inspirációt a lányom adta, olyan jól csinálod anya, írd le, oszd meg, hogy más is lássa, tudja, készítse el, és persze nekem sem árt, jó, ha meg van, amiből tudok főzőcskézni, sütögetni… hogy, miért is mondta ezt? Mert nagyon sok recept ötletet rögtönözve kitalálok, abban a pillanatban, amikor készül, viszont nincs leírva és én sem emlékszem rá 2-3 hónap múlva, hogy pontosan, miből és mennyit tettem bele, így hát mondhatnánk, papírra (blogba) vetettem receptjeimet, hogy megörökítsem nekünk, nektek és mindannyiotoknak… és, hogy Ti is élvezhessétek a sok-sok finomságot, melyet így el tudtok készíteni…
A blog oldalamon nemcsak sütemény receptek találhatóak, mivel mi nemcsak ezt eszünk, hanem a mindennapokhoz, hétköznapokhoz, ünnepekhez, hagyományos, ötletes, különlegesen érdekes, ételeket/főételeket is megtalálhattok. Így az egy év alatt betekinthettetek a konyhánkba, hogy mi, mit eszünk nap, mint nap.
Júliustól kezdődően, már másképp alakítom recepteket, egészségesebben. Biztos észrevettétek…:)
“hogy merre visz az út, az már rajtunk múlik…”
Jött az életemben egy forduló pont az a bizonyos júniusi nap, hát azt nem kívánom senkinek, főleg ha az embernek a közeli családjáról van szó. Az orvos csak úgy az arcomba vágta a lehetséges diagnózist, szó szerint köpni – nyelni nem tudtam…
Azonnali kérdésem az volt, mondja, Doktornő mit tehetek azért, hogy a tünet ne erősödjön, ne jöjjön újból elő, ne legyen rosszabbodás? A varázsszó még ma is cseng a fülembe, és fog szerintem egész életemben, csak egyet tehetek: Mediterrán étrend… (A betegség diagnózist sajnos nem írhatom le, ezt gondolom, megbocsájtjátok nekem.) A Doktornő elmondta, hogy a mediterrán étrendet követő embereknél, nagyon sok betegség nem fordul elő, ami ma pedig Magyarországon tünet és betegség.
Én sem tudtam erről az étrendről különösebben sokat, de aztán több se kellett nekem, haza érve a kórházból, fellapoztam az összes létező mediterrán országokat, ételeket, szokásokat böngészve, hogy a fejecskémbe összeálljon, hogy hogyan tovább és mit is kell tennem pontosan…
Nem késlekedve egy percet sem! – mert ugye ilyenkor az emberben kattan valami, és átáll, mert ezt kell tennie, mert ettől jobb lesz, tán elmúlik az, ami azelőtt nem volt, mert el kell múlnia… Mese nincs, és ezt kell csinálni!
Nem estem kétségbe, ismerem magamat, elég makacs vagyok, és amit én eltervezek, fejembe veszek, az úgy is lesz!
5 nap kórházi tartózkodás, gyógyszeres kezelés végére, amire, a családtagomat hazahoztam, már a fejemben minden összeállt, tudtam mit és mivel fogok főzni, milyen alapanyagok szükségesek hozzá, és pontosan követjük az óta is a mediterrán étrendet. A sütemény elkészítésében is ezt az irányt követjük, csak egy kis pillanatnyi nehézséget okozott, de mára már ezt is megoldottam, pipa… 🙂
Ami egy kicsikét, nehézséget okozott, az a mindennapi kenyerünk. Nincs az, hogy bemegyek és megveszem a boltba, igen, nekem kell elkészítenem! Így alakítottam ki, a hétköznapi gyors indiai kenyeret, mert az tényleg csak összekeverem, átgyúrom, és már lehet sütni egy serpenyőbe. Ennél gyorsabb nem létezik. Ez fontos volt, hisz én is nap, mint nap munkába megyek és jövök, mint bármelyikünk… , csak hogy nekem meg kellett oldani az eddig kényelmesen boltban megvásárolt kenyér helyett, az otthoni verziót, egészségesen. Megoldottam, ez is pipa…:)
A receptet itt találjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/lepenykenyerem-varazslata/
Szóval ez a kis szösszenetnyi életünk darabkája alapján indítottam útjára szeptember végén a https://mediterran.cafeblog.hu/ oldalamat, hogy ezt az étrendet is minél többen megismerhessétek, és hátha ezzel tudok másnak is segíteni. Attól a bizonyos nyári naptól kezdve a Klarissza Falatozójára feltöltött receptek is, és alapanyagok felhasználása, mind a mediterrán étrendet tükrözik, legyen az főétel, leves, egytál étel, desszert. Természetesen, majd ezeket a recepteket is átmásolom a mediterrán ételek blog oldalamra, hogy összességében, ott is meglegyenek.
Azóta sokat gondolkoztam azon, hogy egy étel elkészítése, amit annak idején hagyományosan a szülői házból hoztam/hoztunk, az jó vagy sem… Aztán rájöttem, hogy igen, a receptnek nincs semmi baja, viszont az alapanyagok változtak, ránk sóznak minden szemetet. Azóta írtam már cikket a lisztekről és más termékről is:
Ha elolvasnád, itt találod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/melyiket-valasszam-egy-szem-buza/
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/21/tudtad-sutesi-fortelyok-eleszto-kisokos/
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/09/valts-egeszsegre-a-termeszet-csodajaval/
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/09/22/szoval-en-attertem-az-olajrol-a-kokuszzsirra-es-csak-ajanlani-tudom-mindenkinek/
Annak idején emlékszem volt sima liszt, rétes liszt, de bizony az liszt volt, most meg, ha valaki elolvassa a bejegyzésemet, megdöbben, hogy ebben az anyagias világban miket nem spórolnak ki a termékekből, amit olcsóbban eladnak, hagy vegye, egye a hü..e magyar. Épp ma voltam lent a Sparban, és a szemem csak kidülledt, amikor rá volt írva egyik lisztre, hogy a régi jó magyar liszt, vagy ilyesmi… na, gondoltam any.tok…
Ez nem panaszkodás, csak most jött el az ideje, hogy írjak egy kicsit személyesebben magamról…, és a blog oldalamról. Igen is szép az élet, és a lényeg, hogy egészségesek vagyunk már… Szeptemberben volt egy kontroll vizsgálat, ott mindent rendben találtak, de még hátra van egy nagyobb kontroll, majd az januárban, remélem ott is minden rendben lesz…Drukkoljatok…:)
Visszakanyarodva a blog oldalamra, és akkor jöjjön egy kis statisztika. Az elmúlt egy év alatt, a blog oldalamon:
- Egy nap, átlagosan 460 megtekintésem van,
- A legjobb napon 14354-en kattintottak az oldalamra,
- 313 bejegyzést tettem közre,
- Eddig összesen 180894 megtekintést regisztráltak,
- Klarissza Falatozója /Recept Varázs fb oldalamon: 208 fő követő van,
https://www.facebook.com/klarisszafalatozoja.receptvarazs - Tuti Receptek gasztroblogok gyűjteménye fb oldalamon: 251 követő van,
https://www.facebook.com/tutireceptek.klarissza - Mediterrán ételek fb oldalamon: 51 követő van.
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Érkezett tőletek lájk, megosztás, segítettetek a blog indításához sok-sok recepttel, és még hozzászólás is. Mindent hálásan köszönök. A Cafeblog és a Nők Lapja Café, minden tiszteletem az Övéké, rendszeresen megosztja a posztjaimat, és a Cafeblog csapatnak workshopokkal segítenek, hogy a legjobbak legyenek…:)
Mindent nagyon köszönök. Remélem, minél több embernek szerzek örömet a receptjeimmel…:)
Várlak szeretettel a fb oldalamon!
Minden jót kívánva olvasóimnak!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: