Mi van a spájzban?…

Itt a hétvége és egy tökéletes hétvégi reggelire vágysz? Akkor itt a remek lehetőség arra, hogy kipróbáld ezt a finom receptet, ne gondolj bonyolult dologra, fél óra az egész… A spájzban az alapanyagokat biztosan megtalálod otthon, és bizony még a pasik is el tudják készíteni, mondjuk neked reggelire vagy fordítva…Tuti kibírod ebédig…:) Ha valami ilyen jól néz ki, bizton állíthatom, hogy isteni finom is…, ezzel tuti sikered lesz…:)



Teljeskiörlésű tortilla/mentás-chilis sajtos szósszal-tükörtojással & sonkával


Hozzávalók:

Tortilla:

375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt

125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehér liszt

250 g görög natúr joghurt

1 kk himalája só

½ sütőpor

1 db tojás

3 db sonka

Sütéshez:

1 ek kókusz olaj

Mentás szósz:

1 doboz tejföl

5 db menta levél – ízlés szerint

¼ chili – apróra vágva

1 ek light Philadelphia krémsajt

Díszítés:

sült hagyma

szeder

paradicsom

citrom – karikára vágva

petrezselyem – apróra vágva

Elkészítés:

Egy tálkába tegyük bele a tejfölt, az apróra vágott mentát, chilit és a krémsajtot és jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.

Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát. Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.

* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy! 🙂

*Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük alufóliába és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.

Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal.

Készítsük el a feltétet. Egy serpenyőbe 1 ek kókusz olajat hevítünk, beletesszük a sonkát, egy kicsit pirítjuk és ráütjük a tojást, és összesütjük.

Amíg sül a sonka/tojás, tegyünk egy tortilla lepénykenyeret egy tányérra, kenjük meg a mentás-sajtos szósszal, erre szedjük ki a tojásos sonkát és készen is vagyunk.

Szórjuk meg sült hagymával, apróra vágott petrezselyemmel. Díszítsük chilivel, citrommal, és szederrel.  Azonnal fogyasszuk el, ezt a mennyein finom egészséges és laktató reggelinket…:)

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »