Itt a hétvége és egy tökéletes hétvégi reggelire vágysz? Akkor itt a remek lehetőség arra, hogy kipróbáld ezt a finom receptet, ne gondolj bonyolult dologra, fél óra az egész… A spájzban az alapanyagokat biztosan megtalálod otthon, és bizony még a pasik is el tudják készíteni, mondjuk neked reggelire vagy fordítva…Tuti kibírod ebédig…:) Ha valami ilyen jól néz ki, bizton állíthatom, hogy isteni finom is…, ezzel tuti sikered lesz…:)
Teljeskiörlésű tortilla/mentás-chilis sajtos szósszal-tükörtojással & sonkával
Hozzávalók:
Tortilla:
375 ml (1½ Cup) Bio teljeskiörlésű rozsliszt
125 ml (½ Cup) Bio tönköly fehér liszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
½ sütőpor
1 db tojás
3 db sonka
Sütéshez:
1 ek kókusz olaj
Mentás szósz:
1 doboz tejföl
5 db menta levél – ízlés szerint
¼ chili – apróra vágva
1 ek light Philadelphia krémsajt
Díszítés:
sült hagyma
szeder
paradicsom
citrom – karikára vágva
petrezselyem – apróra vágva
Elkészítés:
Egy tálkába tegyük bele a tejfölt, az apróra vágott mentát, chilit és a krémsajtot és jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.
Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát. Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.
* Nem baj, ha nem szépen sikerül a kör tésztánk, segíthetünk ezen, úgy, hogy tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Megcsináltad? ugye, hogy így tökéletes lett! Ügyes vagy! 🙂
*Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük alufóliába és a hűtőbe, akár egy hétig is eláll. Később felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és bizony egészséges is.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyőbe süssük ki a lepényeket, ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal.
Készítsük el a feltétet. Egy serpenyőbe 1 ek kókusz olajat hevítünk, beletesszük a sonkát, egy kicsit pirítjuk és ráütjük a tojást, és összesütjük.
Amíg sül a sonka/tojás, tegyünk egy tortilla lepénykenyeret egy tányérra, kenjük meg a mentás-sajtos szósszal, erre szedjük ki a tojásos sonkát és készen is vagyunk.
Szórjuk meg sült hagymával, apróra vágott petrezselyemmel. Díszítsük chilivel, citrommal, és szederrel. Azonnal fogyasszuk el, ezt a mennyein finom egészséges és laktató reggelinket…:)
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: