Hogyan csinálj a tökéletesből, még jobbat? Hát így! A világ legegyszerűbb reggelije vagy vacsorája egészségesen… Ez egy diétás fogás, ezért is imádjuk! Könnyed, finom és kihagyhatatlan, gyorsaságban verhetetlen 30 perces íz kavalkád, nemcsak vegetáriánusoknak…:) Próbáld ki, mert megéri…
18-24 muffin – attól függ a mennyisége, hogy mennyi zöldségeket használunk fel
Hozzávalók:
½ lila hagyma
1 szál zöldhagyma
Kaliforniai paprika – 1 piros, 1 sárga és 1 zöld 2 db paradicsom
1/2 csésze bazsalikom
12 tojás
cheddar sajt vagy – kecskesajt, mozzarella, füstölt sajt – mindenki ízlése szerint vagy vegyítve keverheti
himalája só
ötbors fűszer – mozsárban összetörve
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Az összes zöldséget vágjuk apró kis kockára, és keverjük össze egy nagy tálba. Tegyük félre.
*Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:
A tojásokat üssük bele egy tálba, egy kis sóval és borssal ízesítjük és egy habverő segítségével, verjük fel, szép simára.
Vegyük elő a muffin sütőformánkat, és tegyük bele a muffin papír kosárkákat. Öntsünk annyi a tojásos keveréket az aljára, hogy kb fél cm vastagságú legyen. Tegyük rá a zöldséges keveréket.
Ezt követően felöntjük annyi tojásos keverékkel, hogy töltse ki a tereket a muffin formában. A tetejét cheddar sajttal, kecske sajttal, mozzarellával, vagy füstölt sajttal szórjuk meg. Akár vegyíthetjük is a sajtokat, ki, amit szeret, vagy talál otthon…:)
Ezt követően, tegyük az előmelegített sütőbe és tartalék lángon, kb. 20-30 percig süssük ropogósra. Akkor jó, amikor szépen ráolvad a sajt és szép arany barnára sül.
*Tipp: Akár másmilyen zöldségekkel is kiegészíthetjük, ami van otthon, zöldborsó, francia saláta keverék, spanyol zeller, uborka, retek, apróra vágott sonka felvágottal is dúsíthatjuk a muffinokat.
*Tipp: ha kihűlt és sokat csináltunk, akár le is fagyaszthatjuk, és ha szükség van rá, akár egy reggeli alkalmával, akkor mikróban 30 mp – 1 percig lévő idő intervallumban felmelegítjük, és élvezzük a reggeli friss muffinunkat.
Jó étvágyat!
Klarissza