Klarissza Blogja

Pasi fogó finomság…Ezt ki ne hagyd!

Húspogácsa egy kis extrával és egy remek szósszal! Neked is ki kell próbálnod! Finom könnyű és ropogós egészséges pogácsával egyszerűen mennyei…Olyan egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni, és 30 perc alatt készen van…:) Csak összekevered, kiszaggatod és megsütöd! Lehet kápráztatni a pasikat, bizton el fognak ájulni a főztödtől…:)

Ropogós kefires pogácsa-19Ropogós kefires pogácsa/marokkói pecsenyemártással és húspogácsával
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús

Fűszerek:
2 kk marokkói fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet kapni
1 kk kakukkfű
½ kk őrölt kömény

 

2 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 csokor zöldhagyma, zöld szára – felvágva
1 tojás
1 kk friss zsálya
1 tojás
1 kk himalája só

Sütéshez:
kókuszzsír

Kefires pogácsa tészta: (8 db)
2 cup=(2*250 ml) tönköly fehér búzaliszt
2 kk sütőpor
½ kk szódabikarbóna
1 kk himalája só
6 ek kockára vágott sótlan vaj
¾ cup kefir
1/3 cup tejszín
ötbors és szecsuani bors – mozsárban összetörve

Marokkói pecsenyemártás:
2 cup tej (2*250 ml)
2 ek tönköly fehér búzaliszt
1 kk himalája só
1 kk ötbors fűszer – mozsárban összetört
2 ek vaj
50 ml tejszín
½ kk „Bami Goreng” fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet kapni

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

* Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:

20141012_17565520141012_19100020141012_19050620141012_181648

20141012_18210820141012_18242720141012_18315820141012_185042

A darált húst tegyük egy tálba és a fenti fűszerekkel ízesítsük, és jól keverjük el, ha kész, tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek egy kicsit az ízek.

Ropogós kefires pogácsa-húspogácsával és marokkói pecsenye mártással1

Ezt követően állítsuk össze a pogácsa tésztáját. Egy tálba tegyük bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük el, és adjuk hozzá a kockára vágott vajat, és morzsoljuk össze, nem kell teljesen, akkor jó, ha maradnak benne kis vaj darabkák is. Én egy műanyag lapáttal szoktam, csak úgy egy kicsit összevagdosni és megkevergetni a lisztben a vajat.

Ropogós kefires pogácsa-19

Ha összedolgoztuk a vajat nagyjából a liszttel, akkor adjuk hozzá a kefirt és a tejszínt. Gyúrjuk össze a tésztát. Kezünkkel lapítsuk ki és egy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki.

Kenjük meg a tetejét tejjel, egy ecset segítségével. Szórjuk meg mozsárban összetört borssal a tetejét és tegyük a sütőbe sülni. 450 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Nekem a gázsütőn (hagyományos) 23 perc kellett közepes tartalékon.

Ropogós kefires pogácsa-hús16

Amíg sül a friss pogácsánk, addig készítsük el a mártást. Egy lábasba tegyük fel a tejet melegíteni, akkor jó, amikor gyöngyözik a tej teteje. Ne forraljuk fel.

Ropogós kefires pogácsa-húspogácsával és marokkói pecsenye mártással7

Egy másik serpenyőbe tegyük a vajat, várjuk, meg amíg felolvad, tegyük hozzá a lisztet, és egy pár percig főzzük együtt. Nem kell világosbarnára készíteni, mint a rántást, csak olyan halvány színe legyen a lisztnek.

Ha kész, öntsük hozzá a meleg tejet, keverjük el egy habverővel simára, és főzzük össze, akkor jó, amikor a liszt megfőtt kb. 3-5 perc. Ízesítsük a mártást a fenti fűszerekkel. És adjuk hozzá a tejszínt. Ha elkészültünk, tegyük félre.

Ropogós kefires pogácsa-húspogácsával és marokkói pecsenye mártással9

Vegyünk elő egy serpenyőt, kókuszzsírt hevítsük benne, és a fűszeres darált húsból, golyókat formázzunk, majd lapítsuk el, és a közepébe egy kis mélyedést alakítsunk ki, így nem púposodik fel sütésnél. Tegyük a forró kókuszzsírba és süssük ki a húspogácsákat.

Ropogós kefires pogácsa-húspogácsával és marokkói pecsenye mártással8

Ha kisültek a húspogácsák a maradék marokkói pecsenye léből tegyünk a mártásunkhoz 1-3 ek és jól keverjük el.

Ropogós kefires pogácsa-19

Ha elkészültünk állítsuk össze a vacsoránkat, vagy akár ebédünket. Vágjuk félbe a megsült pogácsákat, tegyük bele a húspogácsákat, öntözzük meg a marokkói fűszeres pecsenye mártással.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!