30 perces, gyors ebéd egészségesen fillérekből! Ha olcsón és gyorsan szeretnéd megúszni az ebédet, akkor ezt próbáld ki! Kell ennél jobb hétköznapi ebéd? Én bizony duplán repetáztam…:) Elárulom, ez az egyik kedvenc levesem, annyira, de annyira finom, a fűszerességével, a kolbász füstösségével, a lágy tejföl selymességével, sose tudom megunni…:)
Mediterrán pikáns burgonyaleves/Chorizo kolbásszal
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 nagy sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
1 zöldhagyma szára
1 db kaliforniai paprika
1 db paradicsom
5 szem koktélparadicsom – lehet különböző színű is – Spar
½ csokor petrezselyem
½ chili
¼ szál Chorizo kolbász – Lidl
¼ szál Cabanossi füstölt classic kolbász – Aldi
5 dkg apróra vágott “húsos” bacon – apróra vágva és becsomagolva a Sparban is lehet kapni
1 gerezd fokhagyma
1 ek kókuszzsír
Fűszerek:
2 db Bio tyúkhúsleves leveskocka
1 kk szecsuani és ötbors fűszer – mozsárban összetörve
½ kk őrölt kömény
½ kk kakukkfű
½ kk őrölt babérlevél
1 kk Bami goreng fűszer keverék – Ázsiai boltban lehet kapni – (tartalmaz: paradicsom, gyömbér, koriander, vöröshagyma, só, póréhagyma, snidling, fokhagyma, kurkuma, zeller, zöldségkeverék)
1 kk pirospaprika
Tálaláshoz:
tejföl – ízlés szerint
apróra vágott petrezselyem és zöldhagyma szára
Elkészítés:
Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk kockára. A sárgarépát pedig fél karikára.
*Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:
Ezt követően, egy fazékba tegyük bele, a kókuszzsírt hevítsük fel, ezt követően tegyük bele a bacont és kezdjük el pirítani. Addig pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apróra, mehet a baconra.
Vágjuk fel a kaliforniai paprikát apró kockára, negyedbe a paradicsomot, félbe a koktélparadicsomot és az apróra vágott zöldhagymát, chilit, ezt is dobjuk a baconra. Jól keverjük el, egy pár percig pirítsuk.
Amíg pirul a hagymás baconos keverékünk, addig vágjuk a kolbászt fél karikára, és ezt is dobjuk rá. Egy pár percig ezt is összepirítjuk.
Ezután mehet rá a sárgarépa és a krumpli és az apróra vágott petrezselyem, és ízesítsük a fenti fűszerekkel és jól keverjük el.
Pirítsuk tovább kb. 10-15 percig, ilyenkor már a krumpli és a sárgarépa jó félig megfőtt.
Mielőtt felöntenénk vízzel 1 kk pirospaprikával fűszerezzük, és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és a felett még 2-3 centivel legyen a víz mennyisége. Főzzük össze az egész levest, kb. 10 perc.
Ha elkészült, merjük ki leveses tálba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagyma szárával, és kínáljunk hozzá tejfölt.
Az alapanyagokat, fűszereket úgy állítottam össze, hogy az egészséges étrendbe is beilleszthető…
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: