Igazi mediterrán ízek…

Ez egy remek fogás, remek ízekkel, isteni finom és zamatos puha szaftos hús, a szószos tészta együttesével mennyei ebéd, de akár vacsora is lehet… 🙂 Érdemes kipróbálni, hisz az alapanyagokat, úgy válogattam össze, hogy az egészséges étrendbe beilleszthető legyen…



Jamaicai mediterrán szűzpecsenye/szószos petrezselymes tésztával

Hozzávalók:

40 dkg sertés szűzpecsenye – egészben

himalája só

1-2 kk dijoni mustár

Fűszerek:

1 kk ötbors és szecsuani bors vegyesen – mozsárban összetörve – tálcára szórjuk: 1-2 kk.

1 kk jamaicai steak fűszerkeverék – ezt is a tálcára szórjuk, és ebbe meghempergetjük az egész mustáros húst

Mártás:

kókuszolaj + 1 darabka olasz vaj

1 ek apróra vágott húsos bacon

2 db zöldhagyma

2 db paradicsom

1 db zöldpaprika

1 kisebb rozmaring ág – apróra vágva vagy

2-3 friss kakukkfű

1 nagyom gerezd fokhagyma

1 kicsi egész chili paprika

1 dl rozé bor

0,5 liter húsleves alaplé

1 csokor petrezselyem

1 csomag 250g bio tönköly száraz szélesmetélt tészta

Elkészítés:

A hús minden oldalát besózzuk. Ezt követően dijoni mustárral, jól bekenjük egy ecset segítségével a húst. A fűszereket tálcára szórjuk, és ebbe meghempergetjük az egész mustáros húst.

*Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:

Ezt követően egy ek. kókuszzsír és egy darabka vajba, megpirítjuk, minden oldalát a fűszeres húsnak.

Addig, amíg pirul a hús, egy másik serpenyőbe, készítsük el szószos mártásunkat:a bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, paradicsomot, paprikát, apróra vágott rozmaringot, kakukkfűvet, fokhagymát, chilit és felöntjük rozé borral, 2 csipet himalája sóval ízesítjük.

Ebbe a szószba tesszük a megpirított húst, majd 20-22 percig pároljuk benne, miközben felöntjük alap lével. Többször bele forgatjuk, ha kell, kisebb adagokban pótoljuk még alaplevet, ha szükséges, hogy ne égjen le a szósz a serpenyőben.Nekem a fenti mennyiség elég volt, de ez függ a hús méretétől is. A lényeg, hogy a szósz besűrűsödjön és a hús is elkészüljön.

Amíg készül a hús a serpenyőbe, közben forraljunk vizet és a tésztát főzzük ki, a csomagoláson feltüntetett ideig.

Amikor a hús elkészült, kivesszük, a szószból egy deszkára tesszük és pihentetjük 5 percet.

A szószhoz keverjünk még 2 evőkanálnyi felaprított petrezselymet, majd egy kis szószt tegyünk félre. A többi szószhoz, hozzáadjuk a kifőtt tésztát és elkeverjük.

Tálaláskor a tányérra halmozzunk a tésztából, a húst ferdén ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A húst locsoljuk meg a félre tett szósszal és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »